Науковці розповіли про надзвичайні складності при колонізації Марса
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці розповіли про надзвичайні складності при колонізації Марса

Науковці розповіли про надзвичайні складності при колонізації Марса
Джерело:  online.ua

Майбутніх колонізаторів Марса будуть очікувати нові серйозні хвороби, а також проблеми, викликані суворими марсіанськими умовами.

Джерело: Screen Rant

Що очікує людство на шляху до колонізації Марса 

За словами науковців, майбутні колонізатори Червоної планети зіткнуться із дефіцитом продовольства, та будуть повністтю залежати від поставок з Землі.

В свою чергу, це може викликати масовий голод та призвести до канібалізму.

За словами антрополога Кемерон Сміт з Університету Орегона у Портленді та її колеги - астробіолога Чарльза Кокелла з Единбурзького университету, колонізація Марса буде зовсім не такою легкою, як багато хто розраховує.

На думку експертів, з часом колонізатори з Марсу проголосять незалежність від Землі.

Незважаючи на те, що такі провідні науковці-підприємці як Ілон Маск впевнені у тому, що людству вдасться колонізувати Марс, однак екстремальні умови та смертельна для людей радіація є лиш незначною частиною проблем, з якими зіткнуться перші колонізатори Червоної планети.

Однак найбільш серйозною проблемою для перших колоністів стануть числені хвороби, а також постійний дефіцит продуктів та води. Це може спровокувати конфлікти між людьми та настроїти їх вороже один до одного.

На думку американських науковців, у першу чергу необхідно вирішувати проблему з механізмом постійних поставок продуктів та води на Марс.

Фото - Pixabay.com

У той же час вони вважають, що можливість колонізувати будь-яку планет Сонячної системи буде вкрай проблематично через те, що повністю відсутні певні умови, необхідні для нормального життя людства. Найбільш придатними варіанти для людей цілком могли б виступити Каллісто, який є супутником Юпітера або супутник Сатурна - Титан.

Як тривають пошуки ознак життя на Марсі

Нещодавно стало відомо, що марсохід Curiosity виявив, що докази існування життя на Марсі, цілком ймовірно, були стерті.

Після завершення нового масштабного дослідження вчені зазначили, що їхнє нове відкриття не зменшує імовірності того, що одного дня вони все ж знайдуть життя на Марсі.

Згідно з останніми даними, марсохід Curiosity досліджував осадові породи багаті глиною в кратері Гейла.

Варто звернути увагу на те, що це колишнє озеро, яке утворилося після удару астероїда приблизно 3,6 мільярда років тому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?