Науковці з'ясували, де насправді зароджується хвороба Альцгеймера
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці з'ясували, де насправді зароджується хвороба Альцгеймера

Науковці з'ясували, де насправді зароджується хвороба Альцгеймера
Джерело:  online.ua

Австралійські вчені дійшли висновку, що хвороба Альцгеймера зароджується в печінці. Не можна також не звернути увагу на те, що це відкриття не спростовує так звану амілоїдну гіпотезу природи нейродегенерації.

Джерело: New Atlas

Вчені опублікували нові докази походження хвороби Альцгеймера

За словами дослідників, токсичні білки формуються не в головному мозку, а в печінці, а далі через кровотік надходять у головний мозок, де і провокують загибель нейронів. Що важливо розуміти, перехоплювання цих білків в кровотоку розглядають як нову стратегію лікування хвороби Альцгеймера.

Що важливо розуміти, амілоїдна гіпотеза природи нейродегенерації полягає в тому, що токсичні білки формуються і накопичуються в бляшки у головному мозку.

"Іншою гіпотезою нейродегенерації вважається вірусна природа хвороби. Щоб виключити ймовірний сценарій цієї гіпотези виникнення хвороби Альцгеймера, вчені розробили моделі мишей, які могли виробляти бета-амілоїд тільки в печінці. Такий підхід у вивченні і забезпечив проривне відкриття. Експерименти показали, що на тлі вироблення амілоїду в печінці миші страждали запаленням в головному мозку, яке призводило до загибелі нейронів і порушення пам'яті гризунів", - йдеться в повідомленні.

За словами вчених, це означає, амілоїд, який вироблявся в печінці переміщався по кровотоку в головний мозок і спровокував пошкодження, які аналогічні ознакам хвороби Альцгеймера у людини. Після завершення свого дослідження вони заговорили про нову стратегію лікування нейродегенерації, яка буде полягати в перехопленні білків до того, як вони досягнуть мозку.

Якщо цю гіпотезу науковці зможуть підтвердити, то на її основі можна буде розробити тест з оцінки ризиків хвороби Альцгеймера. З цією метою вони мають намір вивчати схильність людини до синтезу амілоїду в печінці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?