Науковцям вдалось отримати антитіла від COVID-19 з курячих яєць
Категорія
Світ
Дата публікації

Науковцям вдалось отримати антитіла від COVID-19 з курячих яєць

Науковцям вдалось отримати антитіла від COVID-19 з курячих яєць
Джерело:  online.ua

Американські та австралійські науковці провели доклінічне випробування вакцини від COVID-19 інтраназального типу, розробленої на основі імуноглобуліну з курячих яєць.

Джерело:  News Medical

Що відомо про нову вакцину 

Оскільки коронавірусна інфекція переважно проникає до організму через слизову оболонку носу, вакцина у вигляді капель для носу може зіграти дуже важливу роль у боротьбі з поширенням SARS-CoV-2.

Зокрема, науковці ввели курам, що несуть яйця, рецептор-зв'язуючий домен (RBD) спайкового білка SARS-CoV-2.

Вже через кілька тижнів вчені виявили у яйцях високий рівень антитіл IgY.

Перший етап клінічних досліджень отриманих антитіл показав, що вони легко та без наслідків переносяться здоровою людиною при їх застосуванні у вигляді інтраназальних капель.

За словами науковців, ці антитіла з курячих яєць мають важливу перевагу у тому, що істотно знижують ризик небажаних реакцій імунної системи.

Жоден з тих, хто приймав участь у дослідженнях, не продемонстрував ані самих ціх антитіл в крові, ані підвищеного рівня цитокінів у сироватці крові, що свідчить про те, що ці антитіла не залишаються в крові.

На думку розробників, таким препаратом можна вакцинувати людей, які страждають через ревматоїдні хвороби, мають ослаблений імунітет, або люди похилого віку.

Однак такою вакциною не можна проходити щеплення людям з алергією на яєчний жовток.

В Україні розпочалась нова хвиля COVID-19

Фахівці з НАН повідомили, що у порівняні з кінцем грудня минулого року кількість інфікованих коронавірусом зросла на 40%.

Зокрема, науковці звернули увагу на те, що в Україні зросла кількість щоденних позитивних тестів на COVID-19.

Середня добова кількість хворих складає 4 тис 540 осіб. У той же час щоденно від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, помирає в середньому 158 чоловік.

Дослідники також вказують, що за останній місяць смертність від COVID-19 зросла на до 3,2-3,3%. Зростання переважно відбувається через велику кількість інфікованих молодих українців віком до 35 років, більшість з яких досі не отримала щеплення.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?