Навального терміново перевели з колонії в лікарню
Категорія
Світ
Дата публікації

Навального терміново перевели з колонії в лікарню

Навального терміново перевели з колонії в лікарню
Джерело:  online.ua

Російський опозиціонер Олексій Навальний з колонії переведений в лікарню. При цьому російські тюремники спростували заяву його лікуючих лікарів про критичний стан здоров'я політика на тлі голодування - кажуть, його стан "задовільний".

Джерело: пресслужба Управління ФСВП по Володимирській області.

Відзначається, що Навального перевели в стаціонар обласної лікарні для засуджених, який розташовується на території ВК-3. У відомстві підкреслили, що стан здоров'я ув'язненого "задовільний".

"Щодня його оглядає лікар-терапевт. За згодою пацієнта йому призначена вітамінна терапія", - повідомили в ФСВП.

Що відомо про стан здоров'я Навального

Кілька днів тому лікарі Навального повідомили про різко негативну динаміку аналізів опозиціонера на тлі голодування. Вони попередили, що це може призвести до ниркової недостатності і важким патологіям серцево-судинної системи.

За час голодування, яку опозиціонер оголосив заради того, щоб до нього пустили лікаря, Навальний схуд на 15 кг. Він скаржиться на оніміння ніг, кашель та інші проблеми зі здоров'ям. Його правозахисниця Ольга Михайлова заявила, що у опозиціонера розвивається хвороба хребта, але тюремники не допускають до нього лікаря і навіть не дають ліки.

Євросоюз і США вимагають пустити лікаря до Навального. Зокрема, радник президента США Джейк Салліван заявив, що для Росії настануть наслідки, якщо Навальний помре в колонії.

Головне про ув'язнення Олексія Навального

  • Навального засудили до 2,5 років колонії і вийде на свободу він лише в середині літа 2023 року.

  • Навальний відбуває покарання у виправній колонії в місті Покров Володимирської області - вона максимально ізольована від зовнішнього світу і відома жорсткими умовами, в якій засуджених "ламають".

  • ЄС і США звинувачують оточення Путіна в замаху на Навального. Брюссель і Вашингтон уже ввели персональні санкції проти тих, хто причетний до отруєння, і тих, хто несе відповідальність за арешт опозиціонера.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?