Навіщо насправді Путін хоче розмістити ядерну зброю у Білорусі — відповідь ексглави ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Навіщо насправді Путін хоче розмістити ядерну зброю у Білорусі — відповідь ексглави ГУР

Навіщо насправді Путін хоче розмістити ядерну зброю у Білорусі — відповідь ексглави ГУР
Джерело:  online.ua

Ексголова Служби зовнішньої розвідки України, колишній керівник ГУР МОУ (2015—2016) Валерій Кондратюк розповів в етері online.ua, чим небезпечне розміщення ядерної зброї РФ на території Білорусі для самих білорусів.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Навіщо у Білорусі хочуть розмістити ядерну зброю

Незважаючи на те, що Лукашенку передають засоби доставки ядерної зброї, а саме дивізіон іскандерів та літаки, що можуть бути її носіями. Наявність цієї зброї на території Білорусі насправді не дає Лукашенку жодної можливості або влади щодо надання наказу на її застосування. Все це умовно, - зазначив Кондратюк.

На його думку, ядерна зброя у Білорусі розміщується лише для підтримки страхів Лукашенка. Він боїться, що будь-які зміни в Білорусі, наприклад громадянська війна може стати приводом для введення миротворчих сил НАТО чи ООН.

Лукашенко розміщує ядерну зброю з метою недопущення повалення його режиму. По факту ця ядерна зброя належить РФ, але сама її присутність надає сміливості самопроголошеному президенту Білорусі, — додав експерт.

Чи є загроза застосування Білоруссю ядерної зброї

Більша загроза виникає для самих білорусів. Тому що розміщення ядерної зброї на цій території робить Білорусь законною ціллю у разі ядерної війни, — наголосив Кондратюк.

У Лукашенка зараз дві червоні лінії. Перше, він не хоче приєднуватися до Росії. Друге, Лукашенко намагається уникнути приєднання Білорусі до війни проти України.

Якщо Лукашенко приєднається до війни, то в Гаазі він опиниться набагато швидше за Путін і він це розуміє, — зазначив ексголова Служби зовнішньої розвідки України.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?