Навіщо Кремль бреше про "активну оборону" Авдіївки — пояснення експертів
Категорія
Україна
Дата публікації

Навіщо Кремль бреше про "активну оборону" Авдіївки — пояснення експертів

армія РФ
Джерело:  ISW

Як вважає команда ISW, офіційна Москва почала заявляти про "активну оборону" Авдіївки, оскільки хоче приховати відсутність будь-якого суттєвого прогресу армії РФ навколо українського міста.

Наступ росіян на Авдіївку провалюється

Експерти з американського Інституту вивчення війни звертають увагу на те, що глава Міноборони РФ Сергій Шойгу продовжує брехати про те, що російські наступальні дії в Україні є частиною "активної оборони".

Усе це відбувається тому, що Кремль хоче зменшити очікування щодо здатності армії РФ досягти оперативно важливих цілей.

Не можна також не згадати про те, Шойгу і Путін раніше називали російські наступальні операції із захоплення Авдіївки "активною обороною", оскільки, як відомо, перший російський механізований наступ не зміг досягти значних тактичних успіхів на початку жовтня 2023 р.

Останні 2 місяці армія РФ проводить два наступних широкомасштабних наступи з метою захоплення Авдіївки, однак без жодних суттєвих просувань.

В України є шанс досягти успіхів біля Авдіївки

Що важливо розуміти, бійці ЗСУ ніколи не проводили масштабних наступальних операцій в районі Авдіївки протягом майже 2 років війни з Росією. .

Окрім того, наголошується, що саме це місто залишається відомою статичною українською оборонною позицією з 2014 року.

Брехня про "активну оборону" дає можливість російському військовому керівництву заявляти про успіх доти, доки російські війська не дозволять українським силам досягти значних успіхів, що є цілком досяжною метою, враховуючи, що українські війська не проводять і ніколи не проводили контрнаступальних операцій в цьому районі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?