Найбільша мережа АЗС в Україні припиняє роботу всіх станцій
Категорія
Економіка
Дата публікації

Найбільша мережа АЗС в Україні припиняє роботу всіх станцій

Найбільша мережа АЗС в Україні припиняє роботу всіх станцій
Джерело:  online.ua

З 1 лютого найбільша мережа газових заправок Укравтогаз закриває всі станції.

Джерело: пресслужба Нафтогазу

Найбільша мережа газових АЗС призупинить роботу

Укравтогаз призупинить роботу всіх станцій з 1 лютого через зростання цін на газ.

З 6:45 1 лютого 2022 року буде припинено комерційне заправлення автотранспорту на АГНКС «Укравтогаз» у зв’язку з зменшенням обсягів реалізації CNG, зростанням вартості природного газу та електроенергії, а також несприятливої кон’юнктури ринку, - зазначили у компанії.

Директор Укравтогазу Олександр Ватажишин зазначив, що ціна зараз не змінилась, вона залишається дуже високою на світовому ринку.

Ми займаємося покупкою газу, його компримуванням, очищенням та продажем, тому ми так само, як і всі інші промислові підприємства України, купуємо газ на ринку. А на ринку на сьогоднішній день ціна — понад тисячу доларів за тисячу кубометрів. Остання була — 37-40 тисяч гривень за тисячу кубів. Це не дозволяє нам утримувати клієнтів: за такої закупівельної ціни ми не можемо давати привабливу ціну для своїх клієнтів у порівнянні з цінами інших видів палива, — пояснив Вантажишин.

Компанія почала закривати заправки ще в 2021 році. З 1 грудня з 90 станцій мережі було закриті 34 точки, ще 32 – 1 січня цього року. Крім того, дев'ять заправок залишилися на непідконтрольній території в Луганській і Донецькій областях.

Укравтогаз є дочірньою компанією Нафтогазу з 2018 року. Тоді злиття пояснили оптимізацією витрат на виробництво. Компанія має 90 станцій по всій Україні і займає третє місце на ринку за продажем газу.

Фото - ukravtogaz.com

Прогноз щодо цін на пальне у цьому році

За словами провідного експерта з аналітичної групи ""А-95" Сергія Куюна, вартість нафтопродуктів в Україні буде залежати від світових котувань на нафту та курсу долара.

Виходячи з ціни нафти 80 доларів за барель і прогнозного курсу 28,05 грн за долар, гранична ціна літра бензину А — 95 в 2022 році складе близько 32,8 грн (сьогодні — 30,2 грн), дизпалива — 31,24 грн (сьогодні — 29,44 грн), автогазу — до 20 грн (сьогодні — 19,06 грн), — повідомив Куюн.

Але експерт підкреслює, що цей прогноз є умовним, оскільки врахувати всі фактори неможливо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?