Найдорожчу кімнатну рослину продали за тисячі доларів у Новій Зеландії
Категорія
Світ
Дата публікації

Найдорожчу кімнатну рослину продали за тисячі доларів у Новій Зеландії

Найдорожчу кімнатну рослину продали за тисячі доларів у Новій Зеландії
Джерело:  online.ua

Під час аукціону в Новій Зеландії за надзвичайно високу ціну продали кімнатну рослину - така угода стала резонансною поза межами країни.

Джерело: CNN

Дуже рідкісну рослину рафідофору тетрасперму оцінили в 19 297 доларів США, що стало рекордним показником для людської історії. Торги відбулися напередодні у неділю, 13 червня.

Представниця аукціонного дому Trade Me Міллі Сильвестр уточнила, що рафідофора стала “найдорожчою кімнатною рослиною, яку колись продавали” таким чином.

“Після запеклого торгування в останні хвилини аукціону рідкісна рослина набрала близько 102 тисяч переглядів та понад 1600 було додано до списків спостерігання, що свідчить про надзвичайну любов новозеландців до кімнатних рослин”, - оголосила вона.

Експертка звернула увагу на суттєве подорожчання кімнатних рослин у регіоні в цілому, а от дійсно рідкісні екземпляри продають за суми, які вражають.

“Кімнатні рослини стали справжніми “родзинками” упродовж останніх років. Ми бачимо, як ціни ростуть і ростуть, оскільки новозеландці підхоплюють цю нову тенденцію”, - підсумувала Сильвестр.

Своєю чергою в офіційному описі рослини говориться про дев’ять листків.

“У цієї рослини 8 листків, а девʼятий ось-ось розпуститься. Кожен листок має відмінну строкатість, як і стебло, і добре вкорінюється в 14-сантиметровому горщику”, - згадує документація.

Також уточнюється, що рафідофора “мешкає” на території сучасних Таїланду та Малайзії.

Торік сьогоденний продавець рафідофори скористався аукціоном Trade Me для продажу монстери, ціни якої тоді сягнула близько 4,6 тисячі доларів США (6 551 новозеландський долар). Він пообіцяв спрямувати на благодійність одну тисячу новозеландських доларів з цієї суми.

Випадок з продажем надзвичайно коштовних рослин дійсно викликає резонанс, оскільки раніше найдорожчими “учасниками” аукціонів ставали антикварні вироби, картини й інші продукти діяльності мистецтва чи рідкісні предмети побуту відомих осіб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?