ВВП України сягнув найвищого показника за всю історію
Категорія
Економіка
Дата публікації

ВВП України сягнув найвищого показника за всю історію

ВВП України сягнув найвищого показника за всю історію
Джерело:  online.ua

27 листопада в Кабінеті міністрів офіційно повідомили, що Україна завершує 2021 рік з найвищим доларовим ВВП за всю свою історію (орієнтовно 195 мільярдів).

Джерело: Фейсбук-сторінка міністерки економіки Юлії Свіриденко

Україна завершує 2021 рік з найвищим доларовим ВВП за всю історію

"Наступного року ми плануємо вийдемо на високі темпи зростання внутрішнього валового продукту завдяки старту низки програм. Зокрема, масштабної термомодернізації житлових будинків, комплексного відновлення систем зрошення на Півдні України, масового дешевого іпотечного кредитування, активного фінансування експортерів", - наголосила очільникця Мінекономіки.

За словами Юлії Свіриденко, вона разом з колегами із Міноборони та МЗС провели онлайн зустріч із представниками найбільших міжнародних інвестиційних компаній та фондів, що займаються інвестиціями в нашу країну.

"Ми поінформували інвесторів про поступове покращення наших макроекономічних показників та прогнози на найближчий рік. Наша мета забезпечити сталість основних показників: зростання ВВП, збільшення золотовалютних резервів, стримування інфляції в допустимих межах. Ми прагнемо довести бізнес-клімат в Україні до найкращих світових стандартів", - підкреслила Юлія Свіриденко.

Окрім того, очільник Міноборони звернув увагу на те, що ситуація на Донбасі є достатньо стабільною, а український дипломат Дмитро Кулеба пояснив інвесторам, що негативні інформаційні повідомлення з боку Росії мають на меті виключно дестабілізувати ситуацію навколо нашої країни.

Варто звернути увагу на те, ще нещодавно банк J.P. Morgan неочікувано для всіх різко погіршив погноз росту реального ВВП України у 2021 році - із 4,5% до 2,3%, при цьому зберіг прогноз росту у 2022-му на 5%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?