Найскладніше — психіка. Масі Найєм поділився історією реабілітації після втрати ока
Категорія
Україна
Дата публікації

Найскладніше — психіка. Масі Найєм поділився історією реабілітації після втрати ока

Найскладніше — психіка. Масі Найєм поділився історією реабілітації після втрати ока
Джерело:  online.ua

5 травня відомий український військовий та адвокат Масі Найєм святкує свій другий день народження, адже саме рік тому йому вдалося вижити після важкого поранення — він підірвався на російській міні й втратив одне око. Попри це боєць не здався й продовжує боротися за незалежність України. Масі Найєм вирішив відверто поділитися з українцями історією своєї реабілітації після поранення, яке змінило усе його життя.

Джерело: Масі Найєм

Найкраща мотивація — це люди, які тебе люблять та підтримують

Насамперед військовий подякував усім людям, які підтримали його у такій вкрай складній ситуації.

Мій брат та сестра – єдина основа, на чому тримається мій глузд. Нічого не хочу робити через почуття провини, що змусив їх так переживати. Але хочу бути їм підтримкою і проявити свою любов до них, бо відчуваю вдячність. Для цього самому треба бути набагато стабільнішим. Я працюю над цим, - зазначив він.

Також адвокат наголосив, що безмірно вдячний лікарям, які його врятували.

Масі Найєм додав, що буде робити усе можливе, щоб вони ніколи про це не пошкодували.

За словами бійця, він також пообіцяв собі 108 днів тому, що простоїть 108 хвилин в планці у річницю свого поранення, однак не зміг це зробити, оскільки не готувався системно.

Однак його тренерка Ірина Ковальчук порадила воїну простояти в планці 38 хвилин - стільки скільки йому наразі років.

І сьогодні зранку я простояв 38 хвилин. Не дуже якісно, але я простояв. Ми будемо працювати далі, щоб я виконав обіцянку, я не здаюсь. Люди, які у вас вірять і мотивують – найкращі ліки після поранення.

 Що є найскладнішим під час процесу реабілітації

На переконання Масі Найєма, найскладніший виклик після поранення – це психіка, оскільки вона змінюється й з нею вкрай важко впоратися.

Адвокат радить у подібних ситуаціях залишатися максимально відвертими з собою.

Якщо я не можу впоратись, то це винятково тому, що я дозволяю собі це. Тому я завів свій особистий щоденник, де відмічаю:- скільки хвилин медитував в день;- скільки хвилин стояв в планці;- скільки прочитав (прослухав) сторінок книги;- чи дотримувався здорового харчування (бо я вже кабанію).

За його словами, мета не в кількості, а в тому, щоб зробити це звичкою.

Воїн також звертає увагу на те, що ставити собі надмету – це хибне рішення, адже будь-який шлях поинається з маленьких кроків, а не масштабих подвигів.

А ще декілька тижнів назад той самий побратим, який мене врятував і закривав ворота, зустрів на фронті. Ми під'їхали до інших воріт, він знову закривав ворота і це дежавю змусило нас всіх посміятись. А потім для виконання задачі командир попросив дещо допомогти із понтоном, саме так як це було рік назад і саме через ту ж річку. Але цього разу вийшло без пригод. Командир посміявся і сказав: ну хоч з другого разу в тебе вийшло. Сьогодні другий день народження. Цього разу я стану ще кращим і на цей раз точно вийде. Дякую вам всім, що я живий, - підсумував Масі Найєм.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?