НАЗК внесло до списку спонсорів війни відомого в Україні виробника крабових паличок
Категорія
Україна
Дата публікації

НАЗК внесло до списку спонсорів війни відомого в Україні виробника крабових паличок

НАЗК
Відомий виробник потрапив до списку спонсорів війни

НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України продовольчу компанію Viciunai Group, яка володіє торговими марками ТМ VIСI, ESVA і Columbus. 

Що відомо про внесення відомо виробника крабових паличок до списку спонсорів війни

Представники Нацагентства з питань запобігання корупції зазначили, що попри обіцянки представників Viciunai Group після початку злочинного вторгнення армії в Україну РФ полишити російський ринок, вони так і не були виконані.

У НАЗК підкреслили, що компанія не тільки не збирається полишати російський ринок, але й робить все, щоб залишатись серед найбільш популярних у росіян продуктових брендів.

Viciunai веде свій бізнес у звичайному режимі без будь-яких скорочень, захищає російську торгову марку в суді, продовжує набирати персонал на свої дочірні підприємства.

Які доходи компанія отримує в РФ в умовах війни в Україні

Зокрема, на найбільшому виробничому підприємстві компанії на території РФ ТОВ "Вичюнай-русь" в Калінінградській області працює близько 1,5 тис людей.

Чистий прибуток підприємства протягом 2022 року після масштабного вторгнення окупаційної російської армії в Україну збільшився на 156% до 20 млн доларів.

Неодноразові заяви про припинення бізнесу та продаж виробництва в РФ ніяк не вплинули на роботу Viciunai Group в Росії. Компанія продовжує спонсорувати війну проти України, сплачуючи великі суми податків до бюджету путінської воєнної машини, - йдеться у заяві НАЗК.

В Нацагентстві додали, що компанія є глобальним виробником харчових продуктів, зокрема крабових паличок.

Крім того, Viciunai Group є найбільшим переробником сурімі на планеті і одним з найбільших та економічно найпотужніших виробників морепродуктів у Європі.

Її головний офіс знаходиться в Литві, а заводи працюють в Литві, Іспанії, Естонії та РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?