Названо ймовірні дати бою Усик — Джошуа на тлі суперечки з Ф'юрі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Названо ймовірні дати бою Усик — Джошуа на тлі суперечки з Ф'юрі

Названо ймовірні дати бою Усик — Джошуа на тлі суперечки з Ф'юрі
Джерело:  online.ua

Український боєць Олександр Усик може вийти на ринг проти британського чемпіона Ентоні Джошуа, бій якого з Тайсоном Ф’юрі опинився під загрозою через судову суперечку.

Джерело: Twitter

За словами відомого спортивного журналіста Майка Коппінджера, українець отримає можливість побитися з утримувачем цікавого йому титулу у серпні 2021 року.

Він стверджує, що ймовірні дати для цієї події - 21 та 28 серпня. У разі зриву бою за звання абсолютного чемпіона між Джошуа та Ф’юрі перший більше не зможе ухилятися від протистояння з Усиком.

Той вже тривалий час знаходиться у статусі обов’язкового претендента на пояс Всесвітньої боксерської організації (WBO). Це означає, що володарю титула необхідно обов’язково його захистити, або ж поступитися ним без бою.

“21 і 28 серпня - дві дати потенційного бою Ентоні Джошуа і Олександра Усика за титул чемпіона світу в надважкій вазі. Якщо між Тайсоном Ф'юрі і Деонтеєм Вайлдером буде укладено угоду на третій бій, то зустріч Джошуа - Усик буде санкціоновано WBO”, - наголосив Коппінджер.

Потенційний бій Усик - Джошуа

Відомо, що сторони домовилися відкласти таке протистояння через можливість організації бою за звання абсолютного чемпіона. Така подія була б надзвичайно видовищною та важливою для світового боксу.

Передбачалося, що український боксер проведе проміжний бій. Раніше говорилося про двобій за “тимчасове” чемпіонство WBO проти британця Джо Джойса. Переможець пізніше мав би змогу претендувати на постійний повноцінний титул, яким вже володів би переможець пари Джошуа - Ф’юрі.

Утім, плани, судячи з усього, зіпсував колишній чемпіон WBC Деонтей Вайлдер. Він звернувся до суду проти британського суперника Тайсона Ф’юрі, якого звинуватив в уникненні третього бою, що був узгоджений у контракті.

За даними журналіста Марка Крігела, арбітражний суддя Даніель Вайнштейн ухвалив рішення на користь Вайлдера. Востаннє вони з Ф’юрі виходили на ринг один проти одного в лютому 2020 року, тоді британець переміг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?