Не лише Угорщина. Ще одна країна в ЄС зайняла проросійську позицію
Категорія
Світ
Дата публікації

Не лише Угорщина. Ще одна країна в ЄС зайняла проросійську позицію

Не лише Угорщина. Ще одна країна в ЄС зайняла проросійську позицію
Джерело:  online.ua

Греція почала підтримувати Угорщину у питанні блокування санкцій Європейського союзу проти Росії.

Джерело:  Politico  з посиланням на інсайдерів в ЄС

Афіни більше не підтримують санкції ЄС проти РФ

За словами європейських дипломатів, наразі офіційний Брюссель активно обговорює 11-й пакет санкцій проти РФ.

Що важливо розуміти, якщо попередні пакети санкцій були націлені на економіку країни-агресорки, то наразі влада ЄС хоче уникнути обходу своїх санкцій.

Як безпрецедентний крок нинішній пакет санкцій може бути спрямований проти інших країн, які допомагають Москві ухилятися від торгового ембарго.

Однак наразі не лише Угорщина, але й Греція виступає проти таких обмежень, пов'язавши своє схвалення пакета з окремим гострим питанням, які стосується України.

Команда українського лідера Володимира Зеленського уже сформувала список приватних компаній, які офіційний Київ вважає "спонсорами війни". В нього потрапили декілька компаній із ЄС.

Дві країни хочуть, щоб деякі з їхніх компаній були виключені з цього списку, перш ніж вони погодяться на пакет санкцій. Хоча зазвичай ці питання не пов'язані між собою, Угорщина і Греція використовують пакет санкцій як політичний важіль, щоб виключити свої компанії зі списку України.

Чим відрізняються позиції Угорщини та Греції щодо антиросійських санкцій

За словами інсайдерів видання, Греція та Угорщина все-таки дивляться на це питання по-різному.

Команда угорського прем'єра Віктора Орбана невдоволена набагато більше, оскільки проросійська позиція Будапешта заважала ЄС досягти одностайності в заявах щодо Москви і Пекіна.

Що важливо розуміти, Угорщина уже заблокувала новий транш на 500 млн євро з Європейського фонду миру, що підтримує Україну зброєю.

Не можна також не згадати про те, що Віктор Орбан нещодавно цинічно збрехав, що Україна не здатна виграти агресивну війну, яку проти неї розв'язала Росія. Офіційний Київ жорстко відповів на цю заяву.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?