Не призведе до миру: Вакарчук зробив несподіване попередження Зеленському
Категорія
Україна
Дата публікації

Не призведе до миру: Вакарчук зробив несподіване попередження Зеленському

Не призведе до миру: Вакарчук зробив несподіване попередження Зеленському
Джерело:  online.ua

Добровольці часто були єдиною реальною опорою України на важливих ділянках фронту на Донбасі, тому зараз з ними не можна розмовляти зневажливо, інакше це призведе не до миру, а до гніву. Таким чином лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук прокоментував інцидент в Золотому, де напередодні у президента України Володимира Зеленського відбулася різка розмова з добровольцями, передає ONLINE.UA.

На своїй сторінці в соцмережі Вакарчук написав, що єдине слово, яке українці сьогодні повинні говорити добровольцям - "Спасибі!". Він закликав Зеленського відмовитися від зневажливого ставлення в їх адресу, так як можуть виникнути неприємні наслідки.

"У 2014 році добровольці допомогли врятувати Україну. Під час, коли наша армія перебувала в дуже складному стані, саме ті, кого ми називаємо АТОшниками - люди різних професій, різного походження, російсько- та україномовні стояли в чергах до військкоматів. Деякі з них створили добробати. Добробати часто були єдиною реальною опорою України на важливих ділянках фронту. Сьогодні головне слово, яке потрібно сказати нашим добровольцям - "Спасибі!". А будь-які слова, сказані зневажливо, особливо офіційними особами - не приведуть до миру. А приведуть до гніву. А гнів не знає слова "Ви". Гнів завжди на "ти", - написав Вакарчук у соцмережі.

Нагадаємо, різка розмова Зеленського з групою озброєних людей в Золотому відбулася напередодні. Як з'ясувалося, люди у військовій формі і зброєю оселилися на околиці селища, щоб перешкоджати розведенню сил на Донбасі, що прописано в формулі Штайнмаєра. Президент вирішив зустрітися з добровольцями, так як місцеві жителі не на жарт стурбовані їхньою появою в Золотому. Але розмова з ними вийшла емоційною.

Пізніше Зеленський прокоментував ситуацію. Він заявив, чо приїхав в Золоте для того, щоб обговорити з військовими і місцевими жителями відведення військ. За словами президента, жителі Золотого готові до розведення сил і з нетерпінням чекають миру. У штабі ООС також прокоментували ситуацію. Там повідомили, що озброєні люди в Золотому не є учасниками ООС і їхнім діям буде дана правова оцінка.

До слова, у Путіна вже встигли скористуватися скандалом в Золотому. Зокрема, голова комісії російської Ради Федерації з інформаційної політики Олексій Пушков на тлі різкої розмови Зеленського з добровольцями звинуватив Київ у тому, що українська влада не готова до розведення військ, а значить, нормандський саміт "зсувається в туманне майбутнє".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Сенцов заявив, що відчуває сором за президента України Володимира Зеленського, який провів різку розмову з добровольцями на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?