Не терористи. Ердоган назвав ХАМАС "борцями за свої народ і землю"
Категорія
Політика
Дата публікації

Не терористи. Ердоган назвав ХАМАС "борцями за свої народ і землю"

Реджеп Таїп Ердоган
Джерело:  Anadolu

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган сказав, що не вважає угрупування ХАМАС терористами. Він додав, що мав план поїздки в Ізраїль, проте скасував його.

Ердоган не вважає ХАМАС терористами

У нас немає проблем з державою Ізраїль, але ми ніколи не схвалювали звірства, скоєні Ізраїлем, і його стиль діяти як організація, а не держава.

Ердоган додав, що майже половина тих, хто загинув під час атак Ізраїлю на Газу, — це діти.

Турецький президент додав, що ХАМАС не є терористичною організацією.

ХАМАС — це не терористична організація, а група визволителів і моджахедів, які борються за захист своїх земель і громадян.

Він додав, що скасував плани поїхати до Ізраїлю.

Коли сили, на які вони покладаються сьогодні, завтра зникнуть, перше місце, де ізраїльський народ шукатиме довіри та милосердя, буде Туреччина, як і 500 років тому.

Ердоган запропонував провести мирну конференцію

Президент Туреччини запросив інші країни “з розумом і совістю чинити тиск на уряд Нетаньяху, щоб привести державу Ізраїль до тями”.

Ми готові бути одними з гарантів палестинської сторони своєю присутністю. Ми запрошуємо країни, які мають бажання розглянути нашу пропозицію. Ми пропонуємо організувати "Міжнародну палестино-ізраїльську мирну конференцію", в якій візьмуть участь усі впливові актори регіону.

Ердоган також додав, що глибоко засмучений словами ООН.

Ніхто не сприймає всерйоз структуру, яка нехтує жорстоким вбивством дітей. Ми глибоко засмучені цим іміджем безсилля, в яке впала ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?