США екстрено відправили групу своїх офіцерів до Ізраїлю: що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

США екстрено відправили групу своїх офіцерів до Ізраїлю: що відбувається

офіцери США
Джерело:  Axios

Згідно з даними видання Axios, американська влада уже відправила групу офіцерів для допомоги Ізраїлю у війні з терористами ХАМАС.

Американські офіцери допоможуть Тель-Авіву перемогти палестинських бойовиків

Як вдалося дізнатися журналістам від своїх анонімних джерел, до Ізраїлю уже відбув тризірковий генерал морської піхоти, а також ще декілька офіцерів.

Що важливо розуміти, вони будуть допомагати керівництву ЦАХАЛ під час операції в секторі Гази.

За словами одного з інсайдерів, серед офіцерів, що уже прибули до Ізраїлю, є генерал-лейтенант Джеймс Глінн, якийсь колись керував силами спеціальних операцій морської піхоти і брав участь в операціях проти ІДІЛ в Іраку.

Анонімні джерела видання звертають увагу на те, що загадані офіцери не будуть ухвалювати безпосередніх рішень під час операцій ЦАХАЛ, а лише проводитимуть військові консультації щодо дій у секторі Гази, насамперед – очікуваного наземного вторгнення.

За словами одного з представників Міноборони США, фінальні рішення щодо проведення військових операцій буде за армією Ізраїля.

Про що свідчить це рішення США

Редакція видання переконана в тому, що цей крок команди Джо Байдена підтверджує глибоку залученість офіційного Вашингтона у війну в секторі Гази та її вплив на військове планування Ізраїлю.

Ізраїль, як відомо, готується до наземного наступу в Газі після нападу з боку ХАМАС 7 жовтня. Він заявляє, що метою наступу є "знищення" угруповання, яке Ізраїль, США та інші країни вважають терористичною організацією.

Журналісти раніше повідомляли про те, що Білий дім здійснював тиск на Ізраїль, щоб той відклав своє наземне вторгнення в Сектор Гази, оскільки хотів виграти час для звільнення більшої кількості заручників, а також передати гуманітарну допомогу мешканцям Палестини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?