Не треба поспішати. Експерт спростував чутки про Leopard-2 на передовій
Категорія
Політика
Дата публікації

Не треба поспішати. Експерт спростував чутки про Leopard-2 на передовій

Не треба поспішати. Експерт спростував чутки про Leopard-2 на передовій
Джерело:  online.ua

Військовий експерт Олександр Коваленко назвав "хайпом" чутки про Leopard-2 на передовій і розповів яку зброю очікує Україна.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Фейки щодо Leopard-2

Олександр Коваленко був обурений тим, що поширюється фейкова інформація стосовно нібито знаходження танків Leopard-2 на передовій та "нищать окупантів".

Він спростував цю інформацію, сказавши, що танків Leopard-2 поки немає у зоні бойових дій.

Не треба випереджати події, бо я вже навіть чув що нібито Leopard-2 знаходяться на передовій, нищать окупантів. Нічого такого. “Леопардів-2” немає зараз в зоні бойових дій, – сказав військовий експерт.

Він зазначив, що зараз лише відбувається формування рот і поки не почнуть формуватися батальйони, ніяких танків Leopard-2 не буде на лінії зіткнення.

Коваленко сказав, що ця інформація про нібито “чотири танки Leopard на лінії зіткнення”не є правдивою та розповсюджується "заради хайпу".

Комусь треба ловити хайп. У нас люблять ловити хайп, але допоки ми не отримаємо перші повністю сформовані батальйони цих танків не буде у зоні бойових дій, – резюмував він.

На яке нове озброєння очікує Україна

Експерт підкреслив, що зараз нам потрібно якомога більше зброї.

В першу чергу, за його словами, необхідно закривати потреби по артилерії та боєприпасам.

Коваленко заявив про необхідність не лише ствольної й реактивної артилерії, а й мінометних боєприпасів, мінометів, починаючи від 120-мм і до 60-мм.

Також, на думку експерта, важлива середня легкоброньована техніка для підвищення можливостей наших штурмових підрозділів.

За словами Коваленка, в першу чергу Україна отримає авіацію радянського зразку, зокрема МіГ-29, в подальшому – Су-25.

Також експерт додав, що в перспективі, а саме в другій половині 2023 року ми вже зможемо отримати й авіацію західного зразку.

Проте найприорітетнішим, за заявою Коваленка, залишається артилерія, бойові броньовані машини та танки.

Це фактично все те, що необхідно для формування повноцінних підрозділів зокрема західного зразку для контрнаступальних операцій, — додав він

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?