Не вказуйте нам. Ізраїль жорстко відповів на закиди Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Не вказуйте нам. Ізраїль жорстко відповів на закиди Росії

Не вказуйте нам. Ізраїль жорстко відповів на закиди Росії
Джерело:  online.ua

Команда очільника МЗС РФ Сергія Лаврова публічно звинуватила Ізраїль у причетності до "прославлення нацизму". Офіційний Тель-Авів, реагуючи на закиди російських дипломатів, заявив, що Москва не має права вказувати Ізраїлю.

Джерело:пресаташе ізраїльського МЗС Ліор Хайят

Ізраїль відреагував на звинувачення команди Лаврова

Позиція Ізраїлю, що відкидає звеличення співучасників вбивства євреїв, залишається незмінною. Ніхто не має права вказувати державі Ізраїль, МЗС Ізраїлю та ізраїльським дипломатам на важливість збереження пам'яті Голокосту і боротьби зі спотворенням історичної правди, - наголосив представник дипломатичного відомства країни.

Що стало причиною конфлікту

Посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський заявив, що "неправильно обумовлювати підтримку України і допомогу їй тим, що Україна перестане перейменовувати вулиці або називати героями Бандеру чи Мельника".

На переконання дипломата, якщо "реально дивитися на речі, то цього, звичайно, не станеться".

На цю заяву миттєво відреагувала скандальна речниця МЗС РФ Марія Захарова.

Якщо, на думку Михайла Бродського, Київ має право на таких героїв та ідентичність, то це вже проблема МЗС Ізраїлю. Ніхто не має право на таких героїв, - цинічно заявила поплічниця Путіна.

Скандальна російська дипломатка вкотре назвала Бандеру і Мельника "породженням пекла", "ганьбою народу України", додавши, що "це прославлення нацизму".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?