Не з Америкою. Ердоган неочікувано кинув виклик США
Категорія
Політика
Дата публікації

Не з Америкою. Ердоган неочікувано кинув виклик США

Реджеп Таїп Ердоган
Джерело:  DPA

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган несподівано для всіх накинувся з жорсткою критикою на США за те, що вони скористалися правом вето в Раді Безпеки ООН, щоб відхилити вимогу про припинення вогню в секторі Газа.

Ердоган критикує Штати за вето на резолюцію про припинення вогню в Газі

На жаль, припинення вогню (в Газі - ред.) було відкинуто ... тільки Америка проголосувала проти, – поскаржився президент Туреччини під час зустрічі з прав людини в Стамбулі.

Реджеп Таїп Ердоган звинувачує команду президента США Джо Байдена і Раду Безпеки ООН в тому, що вони стали на бік офіційного Тель-Авіва, попри суттєво погіршення гуманітарної ситуації в Газі.

Справедливий світ можливий, але не з Америкою… З цією Організацією Об'єднаних Націй, з цією Радою Безпеки ООН людство не зможе розвиватися, – заявив турецький лідер.

За словами Реджепа Таїпа Ердогана, його обурює "непохитна підтримка" західних країн "масових вбивств Ізраїлю в Газі".

Що важливо розуміти, президент Туреччини не приховує, що залишається відвертим прихильником палестинців і відкидає навішування ярликів терористів на бойовиків угруповання ХАМАС, на відміну від європейських країн і США.

Припинення вогню в Газі: що відомо про вето США

8 грудня Штати офіційно ветували проєкт резолюції Ради Безпеки ООН про негайне припинення вогню в зоні палестино-ізраїльського конфлікту з гуманітарних міркувань.

Що важливо розуміти, документ, внесений ОАЕ, підтримали 13 із 15 членів Радбезу, включно з Росією. Велика Британія під час голосування утрималася.

Не можна також проігнорувати той факт, що очільник Держдепу Ентоні Блінкен поставив під сумнів зусилля Ізраїлю щодо захисту цивільного населення в Газі під час його військової операції проти терористичного угруповання ХАМАС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?