Нетаньяху готовий відкласти початок наземної операції у Газі — Axios
Категорія
Політика
Дата публікації

Нетаньяху готовий відкласти початок наземної операції у Газі — Axios

Біньямін Нетаньяху
Джерело:  Axios

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху готовий відкласти проведення ізраїльськими військовими проведення наземної операції на території сектора Газа проти бойовиків палестинського терористичного угруповання ХАМАС. 

Чому Нетаньяху готовий відкласти проведення операції у Газі

За інформацією журналістів американського видання, Нетаньяху готовий дати час на проведенння переговорів щодо звільнення утримуваних терористами ХАМАС заручників.

Окрім цього співрозмовники видання зазначають, що на відкладенні проведення наземної військової операцїі у секторі Гази також наполягає президент США Джо Байден, який прагне, щоб надіслана гуманітарна допомога надійшла якомога більшій кількості палестинців.

США також очікують, що територію сектора Газа зможуть покинути більше 500 американських громадян.

Журналісти відзначають, що у Нетаньяху "є свої причини зволікати". Прем'єр Ізраїлю, незважаючи на тиск з боку чиновників, які вимагають швидких дій проти ХАМАС, не схильний до ризику.

Автори матеріалу підкреслюють, що прем’єр-міністр Ізраїлю скептично ставиться до плану військових власної країни і прагне ознайомитись із якомога більшою кількістю думок стосовно цього питання.

Він також готовий приділити більше часу переговорам про звільнення заручників, в той час як Армія оборони Ізраїлю краще підготується до наземної операції, - йдеться у матеріалі.

Що відомо про військові дії ЦАХАЛа проти ХАМАС

Ізраїльські військові повідомили, що за результатами нічних ударів по об’єктах ХАМАСА на території сектора Газа ліквідували командира батальйону "Північний Хан-Юніс" Тайсіра Мубашера.

За даними ЦАХАЛ, Мубашер раніше обіймав посаду "командувача військово-морських сил" ХАМАС, а також відповідав за виробництво зброї для терористичного угруповання.

За інформацією The Times of Israel, Мубашер був досвідченим командиром терористів, його вважають близьким до Мохаммеда Дейфа, командира військового крила ХАМАС, йдеться у спільній заяві ЦАХАЛ та агентства безпеки Шин Бет.

Військові Ізраїлю вважають Мубашера відповідальним за низку терористичних атак у період, коли Ізраїль контролював сектор Гази, а також за напад терористів ХАМАС на пляж Зікім у 2014 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?