Netflix відповів міністру культури щодо неприйнятного показу українки в серіалі "Емілі в Парижі"
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Netflix відповів міністру культури щодо неприйнятного показу українки в серіалі "Емілі в Парижі"

Netflix відповів міністру культури щодо неприйнятного показу українки в серіалі "Емілі в Парижі"
Джерело:  online.ua

Міністр культури Олександр Ткаченко надіслав до Netflix листа зі своїми зауваженнями щодо зображення українки в серіалі.

Джерело: dev.ua

Netflix відреагував на обурення українців

Міністр культури Олександр Ткаченко повідомив, що 24 грудня написав листа в Netflix, в якому виклав свої зауваження щодо нового сезону серіалу "Емілі в Парижі", де українку показали неосвіченою крадійкою. Сьогодні міністр отримав відповідь.

Відповідь Netflix на мій лист щодо образу українки в серіалі «Емілі в Парижі» достатньо дипломатична. Подякували за зворотний зв’язок. Але про стурбованість українських глядачів зображенням українки вони почули. Домовились, що у 2022 році будемо в більш тісному контакті, аби упередити подібні випадки, — сказав Ткаченко.

Незважаючи на те, що персонаж є художнім, він все одно формує негативний образ України у світі.

Така активна громадська позиція точно сприятиме тому, щоб при подальшому показі персонажів української національності у майбутніх зйомках Netflix було враховано ставлення українців, — вважає міністр.

Злодійка та дурепа: як зобразили українку у популярному серіалі

Нагадаємо, що у 4 серії другого сезону серіалу "Емілі в Парижі", Емілі знайомиться з киянкою Петрою. Дівчата вирушають разом на прогулянку, аби повправлятися у французькій. За сюжетом Петра шокує Емілі своєю малоосвіченістю та поведінкою. Пізніше Петра краде з магазину речі, бо «любить все безкоштовне». На прохання Емілі повернути речі, Петра відповідає: «Ти шо, здуріла? Я не можу такого зробити, мене ж за це депортують».

Така персонажка викликала обурення в мережі.

Те, як ви поставилися до іміджу українців у другому сезоні, 4-й серії, це такий недешевий трюк, абсолютний скандал і ганьба. І я не можу повірити, що це все відбувається в 2021 році. У час, коли ми демонструємо повагу до всіх націй і статей, коли ми боремося з усіма стереотипами. У час, коли ніхто не сміється з таких жалюгідних речей, — написала Євгенія Гаврилко, українка, що мешкає в Парижі.

Читайте також:

  • "Червоне повідомлення" від Netflix встановило рекорд за кількістю переглядів

  • Netflix випустив трейлер нового сезону серіалу "Дивні дива".

  • Netflix зняв серіал про жахливі вбивства під Копенгагеном — трейлер вразив мережу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?