Невідома країна викупила у Бельгії 50 танків Leopard 1 для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Невідома країна викупила у Бельгії 50 танків Leopard 1 для України

Невідома країна викупила у Бельгії 50 танків Leopard 1 для України
Джерело:  online.ua

З Бельгії в Україну вже відправили перші танки Leopard 1. Раніше їх придбала невідома країна.

Джерело: Business AM

Що відомо про бельгійські  Leopard 1

Джерела бельгійського видання повідомили, що танки вже відправили в Україну.

Кілька років тому їх вивели з експлуатації. Тоді заради економії армійська верхівка вирішила зняти з озброєння всю важку гусеничну техніку та замінити її на більш легку бронетехніку на шинах.

З того часу 50 танків Leopard 1 зберігалися на складі OIP Land Systems у Турне, яка їх відновила та продала.

Повідомляється, що уряд Бельгії не планував передавати ці танки, за словами міністра оборони Людивін Дедондер, вони занадто дорогі, щоб привести їх у дію.

Була проведена робота, щоб знову їх залатати, але зараз компанія просить до 500 тис євро за танк. Я розумію, що робота не безкоштовна, але націнка перебільшена, - сказала вона на початку цього року.

Кілька років тому Бельгія продала компанії танки всього за 15 тис. євро за штуку. В армії було замало ангарів для розміщення знятої техніки, тому вони продавали їх за демпінговими цінами.

Невідома країна викупила танки у Бельгії

Незважаючи на це, неназвана країна все одно вирішила придбати Leopard 1. Після капітального ремонту перші одиниці вже їдуть в Україну через Німеччину та Італію. По дорозі вони будуть оснащені новими системами озброєння.

Яка країна придбала танки, невідомо. Наразі лише Німеччина, Данія та Нідерланди оголосили, що передадуть Україні Leopard 1, викуплені у промисловості.

Видання повідомляє, що компанія OIP є одним з небагатьох підприємств, що мають великий запас бронетехніки. Однак уряд Бельгії не виявляє зацікавленості в їх скупці, головною причиною називаючи високі ціни.

Минулого року Велика Британія купила у компанії 20 броньованих гаубиць М109, щоб передати Україні, а також близько 50 броньованих M113.

На зберіганні у компанії залишається ще велика кількість техніки, в тому числі зенітні танки Gepard, але, за словами джерела в Міністерстві оборони Бельгії, вони занадто старі.

Читайте також:

  • РФ намагалась перешкодити поставкам танків Leopard з Німеччини в Україну

  • Німеччина домовилася з Польщею про спільний ремонт танків Leopard

  • Іспанія відправила Україні нову партію танків Leopard 2A4 і боєприпасів

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?