Невідомі обстріляли аеропорт Кабула ракетами, жертв немає
Категорія
Світ
Дата публікації

Невідомі обстріляли аеропорт Кабула ракетами, жертв немає

Невідомі обстріляли аеропорт Кабула ракетами, жертв немає
Джерело:  online.ua

Вранці 30 серпня аеропорт Кабула атакували п’ятьма ракетами, які не влучили в ціль. Ракетний удар по території міжнародного аеропорту імені Хаміда Карзая було нанесено невідомими особами, підозрюють бойовиків ІДІЛ.

Джерело: Reuters.

П'ять ракет не досягли цілей внаслідок ефективного спрацювання американських комплексів протиповітряної оборони, розташованих по периметру території. Жоден з американський військовий, які здійснюють охорону летовища та підтримують порядок, не постраждав.

Афганські ЗМІ повідомили, що ракетний обстріл у понеділок був здійснений із задньої частини автомобіля. Інформаційне агентство Pajhwok заявило, що кілька ракет влучили в різні частини столиці Афганістану.

Прессекретар Білого дому Джен Псакі розповіла, що президент США Джо Байден вже поінформований про атаку.

Як заявили у Білому домі, завданий терористами ракетний удар по території аеропорту не завадить американцям і надалі проводити екстрені евакуаційні рейси. З 15 серпня США та союзники вже встигли вивезти з Афганістану понад 115 тисяч осіб і продовжують це робити надалі.

Теракти в Кабулі

Нагадаємо, що сьогоднішній ракетний обстріл є другою терористичною атакою на аеропорт м. Кабул з того часу, як до столиці Афганістану увійшли озброєні представники руху Талібан.

Перший був вчинений терористом-смертником 26 серпня 2021 року. Вибух забрав життя від 170 до 200 осіб. Серед них діти і жінки, а також 13 військовослужбовців Сполучених Штатів та троє громадян Великої Британії.

Вчора, 29 серпня, у Кабулі стався новий вибух. Як повідомляють місцеві ЗМІ, він став результатом ракетного обстрілу. Жертвами вибуху через попадання ракети в житловий будинок стали щонайменше 5 осіб — серед загиблих і поранених є жінки і діти. Деякі ЗМІ писали, що ракетний удар нібито було завдано військовими США. Він був направлений по терористам ІДІЛ.

Читайте також:

  • У Кабулі стався новий вибух — серед жертв є діти і жінки.

  • 9 мирних жителів загинули внаслідок авіаудару США по авто смертника в Кабулі.

  • Усі шоковані: Україна провела небезпечну операцію в Афганістані, яку провалили США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?