Невідомі пограбували магазин Apple. Винесли понад 400 одиниць електроніки
Категорія
Світ
Дата публікації

Невідомі пограбували магазин Apple. Винесли понад 400 одиниць електроніки

Невідомі пограбували магазин Apple. Винесли понад 400 одиниць електроніки
Джерело:  online.ua

Декілька людей скоїли крадіжку понад 400 одиниць електроніки з магазину Apple Store, розташованого в торговому центрі Ліннвуда, США. Щоб проникнути в магазин, вони прорубали стіну ванної кімнати сусідньої крамниці, яку продавав еспресо-машини.

Джерело: KomoNews

Магазин Apple пограбували

За словами власника сусіднього бізнесу, внаслідок події ніхто не постраждав, оскільки крадіжка сталася у період, коли магазин було закрито. Він також зазначив, що за п'ять років роботи у торговому центрі вони не стикалися з подібними інцидентами.

Діра 24 на 18 була вирізана в стіні, за якою, схоже знаходилося підсобне приміщення магазину Apple. Я здивований, що ми стали для них каналом, через який вони потрапили до магазину Apple. Я й гадки не мав, що ми були так близько до них, – розповідає менеджер Seattle Coffee Gear Ерік Маркс.

Згідно з інформацією, опублікованою поліцією Ліннвуда, інцидент стався в неділю ввечері після 19:00. Співробітники Apple не помітили крадіжку до ранку наступного дня. Відеозаписи з камер спостереження свідчать, що це була організована та продумана операція.
Декілька сотень айфонів, а також планшети iPad і розумний годинник були викрадені зі складу Apple. Збитки оцінюються близько 500 тисяч доларів.

Як грабіжники скоїли злочин

При цьому неясно, як грабіжники опинились у самому магазині еспресо-машин. Власник каже, що йому довелося змінити замки, що обійшлось у 1 800 доларів збитків. Це може означати, що вони мали доступ до ключів. Крім того, можливо, володіли планами торгового центру.

Зауважимо, що Apple має технічну можливість відстежити вкрадені iPhone після їхньої активації та віддалено заблокувати. Тож покупцями крадених смартфонів можуть зацікавитися правоохоронні органи, щоб вийти на продавців і самих грабіжників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?