Невизнане Придністровʼя звинуватило СБУ у підготовці замаху на своє "керівництво"
Категорія
Світ
Дата публікації

Невизнане Придністровʼя звинуватило СБУ у підготовці замаху на своє "керівництво"

Невизнане Придністровʼя звинуватило СБУ у підготовці замаху на своє "керівництво"
Джерело:  online.ua

Так зване "Міністерство державної безпеки ПМР" опублікувало заяву про нібито запобіганню теракту, що готувався проти "керівництва республіки". У підготовці замаху звинуватили СБУ.

Джерело: заява"міністерства держбезпеки ПМР"

У Придністровʼї Україну звинуватили у підготовці терактів

У заяві, опублікованій на сайті "МГБ ПМР" вказано, що теракт "готувався за вказівкою Служби безпеки України". Його планували вчинити проти низки "посадових осіб Придністровської Молдавської Республіки".

У невизнаній республіці заявили, що затримали підозрюваних, які вже "дають свідчення". Там відкрили дві кримінальні справи.

Більше інформації там пообіцяли повідомити в фільмі-розслідуванні "Про загрозу теракту в Придністров'ї" о 20.00 на "Першому Придністровському телеканалі".

На цьому телеканалі повідомили, що у Тирасполі готувалися до підриву автівки Land Rover. Вибух нібито планували в "момент проїзду повз одного з придністровських чиновників".

В машині нібито знайшли 8 кг гіксогену, шурупи, гайки і дріт для ураження більшої кількості людей.

Також канал, який контролює самопроголошена республіка, опублікував відео з чоловіком, якого називають підозрюваним у справі. Вячеслав Кіснічан, як заявляє канал, народився в Тирасполі, жив в Одесі, де минулого року "напросився в СБУ".

Так він отримав завдання в Придністровʼї "усунути місцевих керівників".

До переїзду в Україну чоловіка судили за сутенерство, хуліганство та грабіж, заявляє канал.

Реакція Молдови на заяви Придністровʼя

Бюро реінтеграції Молдови повідомило, що не має інформацію про теракти.

Компетентні органи розслідують ситуацію. Ми наполегливо просимо отримувати інформацію з офіційних та надійних джерел, - закликали там.

Представники України ще не коментували цю ситуацію.

Що відомо про ситуацію в Придністровʼї

Чи існує досі загроза з боку Придністров'я, чи залишились там боєприпаси часів СРСР, як на проросійські мітинги реагували жителі Молдови та на яку підтримку союзників розраховує президентка країни Мая Санду дивіться у інтерв’ю з Віталієм Марінуцею, бригадним генералом, ексміністром оборони Молдови (2009 - 2014).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?