Незабаром будуть рішення по відшкодуванню збитків Україні з боку РФ — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Незабаром будуть рішення по відшкодуванню збитків Україні з боку РФ — Зеленський

Незабаром будуть рішення по відшкодуванню збитків Україні з боку РФ — Зеленський
Джерело:  online.ua

За словами глави держави Володимира Зеленського, до кінця поточного року Україна буде "мати реальні рішення та бачити механізм" відшкодування збитків через вторгнення Росії. З такою заявою він виступив під час пресконференції за підсумками зустрічі з президентом Швейцарії Ігнаціо Кассісом 20 жовтня.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Зеленський: рішення щодо репарацій від Росії будуть незабаром

Тут буде питання щодо впровадження міжнародного механізму. Ми працюємо над тим, щоб була підтримана ООН відповідна резолюція щодо впровадження механізму відшкодувань (грошей з заморожених активів Росії – ред.) . Багато країн вже готові це робити. Я думаю, що вже до кінця цього року будемо мати реальні рішення, бачити реальний механізм, - розповів Володимир Зеленський.

Зеленський закликав Генасамблею ООН підтримати резолюцію щодо репарацій від РФ

Як уже згадувалося раніше, ще 5 жовтня Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів під час засідання Генасамблеї ООН підтримати резолюцію щодо виплати РФ репарацій Україні через наслідки розв’язаної Кремлем ганебної війни.

Вже зараз, у жовтні, ми пропонуємо усім, хто цінує міжнародне право, підтримати на засіданні Генеральної асамблеї ООН фундаментальну резолюцію, що підтвердить міжнародно-правове зобовʼязання Росії з виплати репарацій за цю війну і визнає необхідність у компенсаційному механізмі, через який таке зобовʼязання може бути реалізоване, — наголосив глава держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?