Незвично теплий початок року. Прогноз від Укргідрометцентру
Категорія
Україна
Дата публікації

Незвично теплий початок року. Прогноз від Укргідрометцентру

Незвично теплий початок року. Прогноз від Укргідрометцентру
Джерело:  online.ua

У другий день року погода на всій території  України погода буде незвично теплою. У багатьох регіонах Новий рік скоріш нагадував пізню сиру осінь. Сьогодні у більшості областей буде хмарно, а стовпчики термометрів піднімуться до позначки 6 градусів тепла.

Джерело: УкрГідрометцентр

На півночі та в центральних регіонах буде мінлива хмарність. Температура повітря:

  • на заході вдень -1+5, а вночі -1-3,

  • на півночі вдень 0-3, а вночі -3-6,

  • на сході вдень -1+1, а вночі 0-3,

  • на півдні вдень +1+3, а вночі -1+1,

  • у центрі вдень -2+2, а вночі -1-5.

У столиці сьогодні мінлива хмарність. Вдень кияни можуть очікувати на 0-2, а вночі -3-5.

У Карпатах є загроза сходження лавин

В українських Карпатах, як попереджають синоптики, сьогодні знову підвищена загроза  сходження лавин. У ДСНС зазначають:

2 -4 січня у горах Iвано-Франкiвської області, 2-3 січня на високогір'ї Закарпатської та в горах Львівської областей зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Прогноз на Старий новий рік та січень загалом 

На Старий Новий Рік в Україну повернуться зимові морози, традиційно сніжитиме. На території більшості областей температура вдень і вночі перебуватиме в мінусових значеннях.

Тенденція до потепління стосуватиметься не лише січня, але й лютого 2022 року. Темперетара може бути на два-три градуси вищою, ніж за останні три десятки років, попередила завідувачка відділу метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

Науковиця констатує, що на значній території України зима із категорії помірно суворої переходить у категорію мало суворої.

Більшість синоптиків погоджуються, що такі тенденції лише посилюватимуться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?