Німеччина попереджає про можливий початок війни ще між двома країнами
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина попереджає про можливий початок війни ще між двома країнами

танк
Джерело:  DW

За словами представників уряду ФРН, офіційний Берлін стежить за ситуацією на кордоні між Ізраїлем і Ліваном і вважає реальним ризик ескалації між цими країнами.

Між Ізраїлем та Ліваном може початися війна

З таким попередженням виступив спікер Міністерства закордонних справ Німеччини Себастьян Фішер.

Ризик ескалації, на жаль, дуже реальний, – заявив він.

Що важливо розуміти, це попередження пролунали після гучного вбивства високопоставленого лідера ХАМАС Салеха аль-Арурі на півдні Лівану.

На цьому тлі почалося занепокоєння з приводу того, що війна між Ізраїлем і ХАМАС може поширитися на весь регіон.

Окрім того, стало відомо, що Хезболла (терористична організація, яку підтримує Іран - ред.) уже публічно пригрозила, що готує помсту за це вбивство.

На Близький Схід вирушають дедалі більше західних лідерів

Нещодавно з’явилася інформація про те, що очільниця німецької дипломатії Анналена Бербок у неділю, 7 січня, вирушає з візитом на Близький Схід.

Переговори будуть зосереджені на драматичній гуманітарній ситуації в Газі, ситуації на Західному березі річки Йордан і вкрай нестабільній ситуації на ліванському кордоні Ізраїлю, - розповів Себастьян Фішер.

Керівниця МЗС ФРН має намір обговорити зусилля, спрямовані на звільнення заручників, захоплених бойовиками ХАМАС і майбутнє рішення про дві держави між Ізраїлем і палестинцями.

Окрім того, повідомляється, що цього тижня на Близький Схід вирушає глава Держдепу США Ентоні Блінкен.

Він відвідає Туреччину, Йорданію, Катар, Об'єднані Арабські Емірати, Саудівську Аравію, Єгипет та Ізраїль, а також побуває на Західному березі річки Йордан і зробить додаткову зупинку в Греції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?