Німеччина готується виробити до 250 тис снарядів для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина готується виробити до 250 тис снарядів для України

Німеччина готується виробити до 250 тис снарядів для України
Джерело:  online.ua

Керівники оборонних підприємств Німеччини запропонували виготовити для України до 250 тис 155-мм артилерійських снарядів. 

Джерело:   Frankfurter Allgemeine Zeitung

Що відомо про готовність Німеччини виробляти боєприпаси для України 

Зазначається, що значний внесок пропонує зробити провідний німецький виробник озброєнь та боєприпасів, концерн Rheinmetall.

За словами представника компанії, наразі компанія здатна щороку виробляти 450 тис артснарядів, зокрема, 350 тис з них виготовляються на території Європи.

У перспективі Rheinmetall очікує значного збільшення виробництва в галузі артилерійських боєприпасів до виробничих потужностей близько 600 тисяч снарядів на рік, - зазначив представник компанії.

Згідно з компромісом, досягнутим між країнами-членами ЄС, для часткового відшкодування витрат остаточне складання снарядів має здійснюватися на території ЄС.

Компоненти можуть поставлятися з третіх країн.

У цьому відношенні Rheinmetall може надати близько 50 тис гільз, які концерн виробляє в Австралії, і заряди ракетного палива з південноафриканського заводу, але не 100 тис гранат, які виробляються в Південній Африці.

Зволікання щодо передачі авіації тільки затягує війну 

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, кожень день, поки західні союзники відкладають рішення щодо передачі Україні винищувачів, відтягує момент перемоги ЗСУ та завершення війни.

Кожен день зволікання з прийняттям рішення про постачання Україні бойової сучасної авіації - це відтягування закінчення війни й поразки потворного рашистського утворення, загибель мирних людей, - підкреслив Данілов.

Він також зазначив, що "найстрашніші втрати для країни - її діти".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?