Україна і Чехія спільно вироблятимуть зброю і навчальні літаки
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна і Чехія спільно вироблятимуть зброю і навчальні літаки

Україна і Чехія спільно вироблятимуть зброю і навчальні літаки
Джерело:  online.ua

Україна та Чехія підготували шість ключових проєктів спільного виробництва боєприпасів, зброї, ремонту танків, а також потенційного виробництва навчальних літаків.

Джерело: президент Чехії Петер Павел

Україна спільно з Чехією вироблятимуть боєприпаси та зброю

Україна і Чехія підготували шість проєктів зі спільного виробництва зброї та боєприпасів, навчальних літаків і ремонту танків з можливістю повного здійснення виробничих робіт на українській території.

Про це заявив президент Чехії Петер Павел на спільній з президентами України та Словаччини Володимиром Зеленським та Зузаною Чапутовою пресконференції у Києві

У нас підготовлено 6 ключових проєктів спільного виробництва на базі як українських, так і чеських фірм…. Що стосується конкретних проєктів, вони стосуються виробництва боєприпасів, ручної зброї, ремонту танків, наприклад Т-62, а також потенційне виробництво навчальних літаків. Для нас передання технологій і виробництва є пріоритетом для того, щоб це виробництво частково або повністю могло здійснюватися на території України, — сказав він.

Також, запевнив Петр Павел, співпраця Чехії з Україною продовжуватиме поглиблюватися не тільки в сенсі військової допомоги, а й в інших формах, зокрема у сфері комерції.

Крім того, за його словами, Чехія готова запропонувати Україні підтримку, допомогу та співробітництво у сферах енергетики, економіки, транспортної інфраструктури, житлового господарства. Вона буде спрямована в рамках програми відновлення в Дніпро і Дніпропетровську область.

Радий тому, що в цих питаннях ми досягли згоди з паном Зеленським. Ми досягли розуміння, що співпраця має бути і що ми повинні швидко рухатися, щоб її реалізувати... Відновлення України має відбуватися вже зараз, — заявив президент Чехії.

Як пройшли переговори Зеленського з президентом Чехії

Під час переговорів із президентом Чехії Зеленський подякував чеському уряду та всьому суспільству за всебічну підтримку України з перших днів повномасштабного російського вторгнення.

Дякую за ваш візит, який розпочався з відвідання Бучі та Бородянки. Ми високо цінуємо підтримку з боку вашої країни, вашого суспільства з першого дня повномасштабного вторгнення, – зазначив Володимир Зеленський.

Зі свого боку Павел висловив підтримку Україні та захоплення рішучістю й сміливістю українського народу, який бореться за свою незалежність.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?