Німеччина хоче залишити ППО Patriot в НАТО — Польща просила передати їх Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина хоче залишити ППО Patriot в НАТО — Польща просила передати їх Україні

Німеччина хоче залишити ППО Patriot в НАТО — Польща просила передати їх Україні
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони Німеччини хоче залишити зенітно-ракетні комплекси Patriot в системі НАТО.

Джерело: Укрінформ  з посиланням на брифінг представника Міноборони ФРН Арно Коллаца

Німеччина не хоче передавати системи ППО Patriot 

Є великий інтерес у тому, щоби ці системи залишалися в системі НАТО, - сказав представник Міноборони Арно Коллац.

Він додав, що очільниця Міноборони Німеччини Крістіне Ламбрехт уже дала зрозуміти, що системи Patriot є інтегрованою невід’ємною частиною захисту НАТО, що це – внесок ФРН у систему ППО альянсу, що Німеччина має вирішувати, як їй виконувати зобов’язання щодо запровадження ближчими роками сил швидкого реагування.

Тож, за його словами, Німеччина потребує цих систем також для того, щоби мати можливість виконати свої зобов’язання перед партнерами.

Німеччина, запропонувавши Польщі допомогу, хоче допомогти союзнику захистити свій повітряний простір від зовнішніх загроз - як системами Patriot, так і посиленим повітряним патрулюванням. Обидві пропозиції залишаються у силі, - сказав він.

Німеччина запропонувала Польщі свої системи Patriot

Нагадаємо, що ФРН запропонувала Польщі свої ППО після інциденту з падінням ймовірної української ракети ППО на території Польщі під час масованого російського обстрілу України.

У Польщі ж запропонували розмістити Patriot в Україні поблизу кордону з Польщею. Це було би краще для безпеки Польщі, заявив президент Анджей Дуда.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що розміщення ППО в Україні можливе, але остаточно це має вирішити Німеччина.

Я вітаю німецьку пропозицію зміцнити протиповітряну оборону Польщі шляхом розміщення батарей Patriot в Польщі після трагічного інциденту минулого тижня, який забрав життя двох людей. Але конкретні рішення щодо конкретних потужностей залишаються національними рішеннями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?