Німеччина передала Україні 20 РСЗВ
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина передала Україні 20 РСЗВ

Німеччина передала Україні 20 РСЗВ
Джерело:  online.ua

Команда німецького канцлера Олафа Шольца цього тижня передала Збройним Силам України додаткове оснащення і зброю. Згідно з останніми даними, йдеться про 20 реактивних систем залпового вогню калібру 70 мм на шасі пікапа, а також ракети до них.

Джерело: Твіттер-сторінка Генштабу ЗСУ

Україна отримає від Німеччини ще 20 РСЗВ

Окрім того, наголошується, що влада ФРН також передала нашим бійцям дві броньовані ремонтно-евакуаційні машини Bergepanzer 2 (всього 15) і великовантажний сідловий тягач M1070 Oshkosh (всього 13).

Офіційний Берлін підтверджує передачу ЗСУ 20 РСЗВ на базі пікапа, але що саме це за система, німецька влада поки не уточнила.

Наразі вдалося дізнатися, що це промислова продукція, а не запаси Бундесверу. Можливим виробником 70-мм пускових установок є американська компанія Arnold зі своєю системою Fletcher.

Крім ракетних установок, нова поставка від федерального уряду включає також сім дистанційно керованих гусеничних машин, 12 великовантажних зчленованих вантажівок, 8 вісім розвідувальних безпілотників (загалом 26), 27 датчиків протидії безпілотникам (всього 55), 30 датчиків виявлення безпілотників, 63 пікапи (загалом 143), - йдеться в повідомленні.

Команда Шольца також підтверджує надання семи прикордонних патрульних автомобілів (загалом 85), однієї машина швидкої допомоги (загалом 36) і 32 додаткових польових обігрівачів (всього 148).

Також 6 сісня стало відомо, що зенітно-ракетний комплекс Patriot з армійських запасів ФРН Україна отримає уже в першому кварталі 2023 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?