Німеччина передасть Україні зимове обладнання в новому пакеті на 11 млн євро — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина передасть Україні зимове обладнання в новому пакеті на 11 млн євро — ЗМІ

Німеччина передасть Україні зимове обладнання в новому пакеті на 11 млн євро — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Німеччина підготувала новий пакет допомоги Україні на 11 млн євро до якого увійде зимовий одяг, намети, електрогенератори та сухпайки.

Джерело: Spiegel

Федеральний уряд Німеччини склав ще один пакет для підтримки України

Після відповідного звернення українського керівництва, Берлін хоче якомога швидше доставити обладнання для зими на загальну суму 11 мільйонів євро.

Пакунок включає 100 000 одиниць верхнього одягу та іншого зимового одягу, 100 командних наметів з підігрівом, сотні мобільних генераторів електроенергії та сухпайки.

Наприкінці літа український міністр оборони терміново запросив через НАТО зимове спорядження для своїх військ.

У листі до генсека НАТО Єнса Столтенберга Олексій Ресніков написав, що Україні терміново потрібна форма для 200 тисяч солдатів.

Водночас кілька інших країн НАТО, як Данія та Литва, повідомили, що хочуть скласти зимові пакети, подібні до Німеччини.

Військова допомога Німеччини

Майже місяць тому федеральний уряд оголосив про поставку ще двох реактивних систем залпового вогню Mars і 50 броньованих машин типу Dingo.

У середині липня Бундесвер вже поставив в Україну три реактивні системи залпового вогню. Артилерійські системи можуть вражати військові цілі на великій відстані.

Також з літа в Україні дислокуються німецькі зенітні комплекси типу Gepard.

Канцлер Олаф Шольц також тижнями стикався з вимогами коаліції постачати Україні бронетранспортери та бойові танки.

Проте Шольц і міністр оборони Крістін Ламбрехт не хочуть, щоб Німеччина діяла самостійно. Вони зазначають, що ще жодна країна не поставила в Україну бронетранспортери чи основні бойові танки західного зразка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?