Німеччина продасть Україні 255 високоточних артснарядів Vulcano
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина продасть Україні 255 високоточних артснарядів Vulcano

Німеччина продасть Україні 255 високоточних артснарядів Vulcano
Джерело:  online.ua

Німецьким журналістам вдалося дізнатися, що Федеральний уряд Німеччини підтримав продаж Україні 255 високоточних керованих артилерійських снарядів Vulcano. За їхніми словами, дата їхньої передачі наразі невідома.

Джерело:  Welt am Sonntag

ФРН планує продати Україні 255 високоточних артснарядів Vulcano

Варто звернути увагу на те, що снаряди Vulcano не перебувають на озброєнні Бундесверу, саме тому офіційний Берлін буде постачати їх ЗСУ безпосередньо від виробника, коли вони будуть створені.

Окрім того, наголошується, що Vulcano була спільно розроблена оборонними підприємствами Німеччини та Італії та вважається "найточнішим у світі артилерійським снарядом". Він може уражати цілі на відстані 70-80 кілометрів з точністю до одного метра.

155-міліметрові снаряди Vulcano можуть запускатись із великих гаубиць - як-от німецьких Panzerhaubitze 2000, які Німеччина вже передавала Україні, що фактично подвоїть зону їхнього ураження.Водночас, попри свій заявлений калібр, Vulcano насправді мають меншу розривну потужність, оскільки частину діаметру забирає високоточна система наведення. Деякі різновиди Vulcano навіть мають лазерну систему наведення, але Україна, найімовірніше, отримає версію з GPS-наведенням та інфрачервоними датчиками, - йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що офіційний Берлін передав Україні 10,5 тисячі 155-мм снарядів для гаубиць і готує ще 1592.

Експерти німецького видання зізнаються, що не розуміють логіки, за якої Німеччина дозволила експорт високоточних снарядів і досі затримує постачання списаних БМП Marder або танків Leopard.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?