Німеччина пропонує Греції передати Україні 100 танків Leopard
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина пропонує Греції передати Україні 100 танків Leopard

Німеччина пропонує Греції передати Україні 100 танків Leopard
Джерело:  online.ua

Німеччина пропонує Греції передати Україні 100 танків Leopard, які знаходяться у стані боєготовності.

Джерело: Flight

Німеччина пропонує Греції передати Україні танки Leopard

Німеччина звернулася до Греції із пропозицією передати Україні 100 грецьких Leopard 1A5, що зараз перебувають в експлуатації. Натомість Греція отримає модернізовану бронетехніку.

В обмін на застарілі Leopard 1A5 Греція може отримати модернізовані танки з італійських запасів за принципом "один до одного".

При цьому Німеччина оплатить повний капітальний ремонт на грецьких підприємствах або в будь-якому іншому місці за вибором уряду Греції.

Також на ці бронемашини встановлять сучасні тепловізори, які також використовуються на Leopard 2. Танки отримають додаткову броню.

Єдина вимога Німеччини – передача справних танків, оскільки грецькі Leopard 1A5 30 років не модернізували.

Обмін танків може відбутись за принципом тристоронньої угоди, завдяки якій Україна отримала грецькі БМП-1, натомість Греції передали німецькі Marder 1.

Leopard 1A5 як бойова машина

Це остання модифікація німецького танку від 1987 року. Leopard 1A5 на три роки молодший за Т-64БВ. А за п’ять модернізацій німецький танк значно наростив захист, отримав стабілізатор озброєння, нову прицільну та комп'ютеризовану систему керування вогнем, а також турбований дизель на 830 к.с.

Система управління озброєнням – EMES 18, яка створена на основі СУО танка Leopard 2. Тому, як мінімум, Leopard 1A5 за цим показником знаходиться на рівні радянських танків кінця 80-х років - Т-64БВ, Т-72Б, Т-80, якщо не перевищує їх за якістю прицільних пристроїв та нічного режиму.

Бронепробиття 105-мм натівським бронебійним підкаліберним снарядом - 450-500 мм на дистанції 2 км. Тобто аналогічно показнику для найрозповсюдженішого 125-мм снаряда "Манго" радянських танків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?