Яка країна таємно планувала передати ЗСУ додаткові танки Leopard — дані DW
Категорія
Світ
Дата публікації

Яка країна таємно планувала передати ЗСУ додаткові танки Leopard — дані DW

Яка країна таємно планувала передати ЗСУ додаткові танки Leopard — дані DW
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони Німеччини заявило про надання Збройним силам України додаткових танків Leopard 1, про що напередодні повідомляли болгарські журналісти, однак тоді ще не було відомо, про яку саме країну йшлося.

Джерело:  DW

ЗМІ дізналися, від кого Україна отримує додаткові танки Leopard

Як стверджує офіційна представниця Міноборони Німеччини, офіційний Берлін має намір передати ЗСУ 25 танків Leopard 1A5, а також п'ять броньованих ремонтно-евакуаційних машин і два навчальні танки.

Країна вже встигла підписати відповідний контракт із концерном Rheinmetall.

Цю військову техніку буде надано Києву додатково до заявлених раніше поставок, зазначила чиновниця Міноборони. За її словами, передачу танків Leopard 1A5 Україні Німеччина анонсувала в липні на саміті НАТО у Вільнюсі.

Що вдалося дізнатися журналістам

Нещодавно німецьке видання Нandelsblatt написало, що Rheinmetall викупив у бельгійської компанії OIP Land Systems 50 машин моделі Leopard 1 для подальшої відправки в Україну.

Як вдалося дізнатися журналістам, придбані танки буде переобладнано на німецьких заводах компанії у Дюссельдорфі.

Що важливо розуміти, деякі з машин в поганому стані, тому їх можна використовувати лише як "донорів".

Після ремонту і дооснащення Київ зможе отримати близько 30 танків, писала газета з посиланням на своїх інсайдерів.

Представники концерну Rheinmetall уже підтвердили закупівлю ним танків Leopard 1 у Бельгії, щоб відремонтувати їх і відправити в Україну від імені німецького уряду.

Києву буде поставлено близько 30 танків Leopard 1, заявив у середу, 9 серпня, представник компанії в Дюссельдорфі, повідомила агенція dpa. При цьому представник Rheinmetall не уточнив, яким буде графік поставок.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?