Німеччина розкритикувала ідею створення спецтрибуналу при ООН для керівництва РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина розкритикувала ідею створення спецтрибуналу при ООН для керівництва РФ

Німеччина розкритикувала ідею створення спецтрибуналу при ООН для керівництва РФ
Джерело:  online.ua

За словами глави Мін'юсту Німеччини Марка Бушмана, не має необхідності у створенні спецтрибуналу ООН для розслідування злочинів військово-політичного керівництва РФ у розв'язаній війні проти України.

Джерело:  Augsburger Allgemeine

Чому в Німеччині скептично ставляться до створення спецтрибуналу проти керівництва РФ 

За словами Марка Бушмана, створення такого спецтрибуналу при ООН може підірвати визнані повноваження Міжнародного кримінального суду у Гаазі.

Є багато країн в Африці, які кажуть: якщо тут щось трапиться, то Міжнародний кримінальний суд підійде; але щойно станеться в Європі, ви хочете спеціальний трибунал, - зазначив глава Мін'юсту Німеччини.

Бушман також розповів, що позицію федерального уряду щодо створення трибуналу ще не визначено.

Ми проводимо ці обговорення у тісній координації з нашими партнерами та залучаємо установи, які вже проводять розслідування, - підкреслив міністр.

У той же час, представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд зазначила, що Північна Корея та Іран продовжують постачати зброю РФ для злочинної війни проти України.

Представниця США наголосила, що люди в Україні сьогодні страждають і гинуть через те, що Іран підтримує Росію.

Ми вважаємо, що Іран зараз розглядає можливість продажу сотень балістичних ракет Росії, - наголосила Лінда Томас-Грінфілд.

Вона закликала Тегеран змінити курс і не робити цих кроків.

Крім того, за словами Томас-Грінфілд, Північна Корея публічно заявляє, що не надає підтримки Росії. Однак ця країна надавала зброю ПВК "Вагнер", що є прямим порушенням іншої резолюції Ради безпеки ООН.

Ми стурбовані тим, що КНДР планує відправити більше військового озброєння ПВК, - зазначила представниця США в ООН.

За її словами, США засуджують дії КНДР і закликають відмовитись від постачання зброї терористичній ПВК "Вагнера".

Посол також звернулася із закликом до членів Ради безпеки підтримати США з цього питання.

Заступник генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло переконана, що Росія не виявляє жодних ознак припинення бойових дій в Україні.

Війна в Україні наближається до своєї річниці, а кінця боїв і страждань не видно. Увесь час свят збройні сили РФ продовжують завдавати ударів по ключових українських містах, - зазначила Дікарло.

При цьому постпред РФ при ООН Василь Небензя цинічно заявив, що Кремль націлений досягти своїх цілей у війні проти України або шляхом переговорів, або в результаті військових дій.

Якщо цього результату можна буде досягти за допомогою переговорів, то ми до такого сценарію готові. Якщо ж ні, то всі поставлені завдання будуть досягнуті військовими засобами, - зухвало заявив Небензя.

Він відкинув мирний план президента України Володимира Зеленського.

Своєю чергою, заступник глави МЗС України Еміне Джапарова закликала країни-члени ООН підтримати запропоновану Києвом формулу миру.

Водночас вона висловила жаль, що "посланець зла - представник РФ Василь Небензя - все ще знаходиться в кріслі постійного члена Ради безпеки ООН".

Джапарова наголосила на необхідності подальшого посилення тиску на Росію з метою знищення її військової машини.

Держава-агресор вже відчула вплив санкцій: армія загарбників закінчує сучасні озброєння та боєприпаси. І хоча ми ще не перемогли, Росія вже програла. Для остаточної поразки РФ та перемоги демократіїнеобхідно посилити санкції у секторах, які мають особливе економічне значення для Росії. Йдеться, зокрема, про повне нафтове та газове ембарго та відключення російських банків від світової фінансової системи. Не можна також допустити, щоб ті, хто допомагає Росії вчиняти воєнні злочини, уникнули відповідальності, зазначила Джапарова, уточнивши, що це стосується Білорусі та Ірану, - підкреслила представниця України при ООН.

За її словами, попередні сумарні оцінки загальної завданої російською армією шкоди цивільній та критичній інфраструктури України перевищують 127 млрд доларів.

Джерело:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?