Німеччина закупить для України 14 безпілотних бронетранспортерів THeMIS
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина закупить для України 14 безпілотних бронетранспортерів THeMIS

Німеччина закупить для України 14 безпілотних бронетранспортерів THeMIS
Джерело:  online.ua

Німеччина закупить та передасть Україні 14 безпілотних гусеничних бронетранспортерів THeMIS, які необхідні для евакуації поранених та розчищення територій.

Джерело: Milrem Robotics

Німеччина надасть українським військовим бронетранспортери нового покоління THeMIS

У повідомленні зазначається, що з 14 транспортних засобів – сім будуть налаштовані для евакуації людей, доставлять їх до кінця 2022 року.

Інші половина буде призначена для проходження маршруту з навантаженням, ці транспортні засоби будуть надані Україні навесні 2023 року.

Евакуація поранених і розчищення маршруту – це два трудомісткі види діяльності, які потребують залучення кількох людей, котрі перебувають під постійною загрозою ворожого вогню. Автоматизація цих завдань за допомогою безпілотних транспортних засобів зменшує цю небезпеку та дозволяє більшій кількості солдатів залишатися в безпечній зоні або виконувати більш важливі задачі, – пояснив директор з оборонних досліджень і розробок Milrem Robotics Юрі Паюсте.

У компанії KWM зазначили, що цей проєкт свідчить про спільну європейську здатність надавати Україні передові технології.

Ми сповнені рішучості підтримати Україну засобами захисту та рятування. Швидка доставка 14 бездротових автомобілів THEMIS доводить, що KMW є партнерами, на яких можна покластися, — наголосив генеральний директор KMW Ральф Кетцель.

Додамо, що на початку цього року компанія Milrem Robotics уже передала українським військовим один CASEVAC THEMIS, який повинен був підвищити безпеку українських солдатів і дозволити виконувати завдання, які безпосередньо становлять загрозу для життя людей.

Детальніше про бронетранспортер THeMIS

THeMIS — це багатофункціональний безпілотний наземний бронетранспортер із відкритою архітектурою, що дозволяє швидко налаштовувати його від транспортної функції до озброєння, для знешкодження боєприпасів або підтримки розвідувальних операцій відповідно до характеру місії.

THEMIS UGV вже є частиною різних оборонних програм у 16 країнах, включаючи вісім членів НАТО: Естонію, Францію, Німеччину, Нідерланди, Норвегію, Іспанію, Велику Британію та США.

Нагадаємо, 23 листопада американський президент Джо Байден наказав Державному департаменту США надати Україні ще 400 мільйонів доларів військової допомоги.

За словами очільника Держдепу США Ентоні Блінкена, у новому пакеті військової допомоги Штатів для України — зброя, боєприпаси та засоби ППО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?