Норвегія передасть Україні САУ, зимовий одяг та запчастини до артилерії
Категорія
Світ
Дата публікації

Норвегія передасть Україні САУ, зимовий одяг та запчастини до артилерії

Норвегія передасть Україні САУ, зимовий одяг та запчастини до артилерії
Джерело:  online.ua

Норвегія оголосила про новий пакет допомоги Україні. До нього увійшли зимовий одяг, САУ М109 та запчастини до них, а також польові пайки.

Джерело: норвезький телеканал TV 2

Що входить до нового пакету допомоги від Норвегії

Українці, звичайно, запитували про зимовий одяг. Є низка країн, у тому числі наші північні друзі, які зараз об’єднують зусилля, щоб пожертвувати одяг. Зараз у цьому є велика потреба, каже міністр оборони Бйорн Арільд Грам.

Норвегія передає Україні 55 тисяч одиниць зимового одягу, 30 тисяч польових пайків та приблизно 55 тисяч перев'язувальних матеріалів. Зимовий одяг був взятий за запасів країни або закупленим.

Також Норвегія передає Україні САУ М109. Україна отримала від північної країни вже 22 такі установки з початку повномасштабної війни. На додаток до САУ також передаються запчастини.

Допомога Норвегії Україні

Норвегія виділить на військову місію ЄС із підтримки України 150 мільйонів норвезьких крон (приблизно 15 мільйонів доларів).

Нагадаємо, що нещодавно Норвегія оголосила, що виділить на підтримку України близько 144 мільйонів доларів США для Міжнародного фонду, який очолює Велика Британія.

Перед цим країна пожертвувала 400 мільйонів норвезьких крон, на які купили безпілотники, обладнання для їхнього глушіння й на артилерійські снаряди.

Окрім цього, Норвегія допоможе Україні із закупівлею газу на зиму, надавши фінансування у розмірі 2 млрд норвезьких крон (195 млн доларів) через Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?