Німецька Leica представила смартфон з найбільшою камерою у світі
Категорія
Технології
Дата публікації

Німецька Leica представила смартфон з найбільшою камерою у світі

Німецька Leica представила смартфон з найбільшою камерою у світі
Джерело:  online.ua

Легендарна німецька компанія Leica, яка займається виготовленням фототехніки, виступила з презентацією першого смартфону - новий гаджет має найбільшу у світі мобільну камеру.

Джерело: TheFonoGuy

Першим самостійним смартфоном відомого бренду виявився гаджет Leitz Phone 1. Безпосереднім розробником такого продукту стала японська компанія SoftBank, яка займається різними напрямками - від маркетингу до процесорної розробки.

Leica раніше була причетна до різноманітних елементів смартфонів, однак раніше її назву можна було побачити виключно в описах до систем камер того чи іншого гаджету.

Leitz Phone 1 від німецької компанії відзначений перш за все найбільшим у світі фотосенсором. Він представлений у пристрої датчиком з дозвільною спроможністю, яка сягає 20 мегапікселів. Цей елемент володіє ширококутною оптикою з еквівалентною фокусною відстанню 19 мм і світлосилою f1.9.

Цей сенсор - єдиний для основної камери смартфону. Він доповнений виключно ToF-датчиком. Потужність фронтальної камери своєю чергою сягає у дозвільній спроможності 12 мегапікселів.

Смартфон обладнали 6,6-дюймовим OLED IGZO-екраном, дозвільна спроможність якого сягає 2730 × 1260 пікселів, процесором процесор Qualcomm Snapdragon 888, 12 Гбайтами оперативної пам’яті та 256 Гбайтами пам’яті накопичувача.

Ціна у порівнянні з іншими сучасними смартфонами водночас виявилася високою - 1,7 тисячі доларів США.
На YouTube вже були оприлюднені відеоролики, які демонструють якість світлин, зроблених на Leitz Phone 1. На них можна побачити більш насичені кольори у порівнянні навіть з топ-лінійками смартфонів інших відомих брендів.

Leica як культовий бренд

Історія німецької компанії почалася понад сто років тому, а головним її продуктом стали малогабаритні та зручні фотоапарати. Ці компактні далекомірні камери стали настільки популярними, що їх копіювали під іншими назвами у багатьох інших країнах, зокрема й на території СРСР.

Справжній “бум” на Leica стався у часи Другої світової війни - фотоапарат був надзвичайно малим, невибагливим, однак надавав володарю можливість робити якісні світлини. З роками продукція німецької фірми зробила чималий внесок у розвиток фотографії як ремесла й мистецтва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?