Німецьку компанію підозрюють у постачанні газового конденсату для бомбардування України
Категорія
Світ
Дата публікації

Німецьку компанію підозрюють у постачанні газового конденсату для бомбардування України

Німецьку компанію підозрюють у постачанні газового конденсату для бомбардування України
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам-розслідувачам, підприємство німецької компанії Wintershall Dea могло постачати "Газпрому" газовий конденсат, який міг використовуватися в авіапаливі під час бомбардування українських міст.

Джерело: спільне розслідування телеканалу ZDF та тижневика  Der Spiegel

Wintershall Dea могла постачати паливо для бомбардувальників РФ

Що важливо розуміти, Wintershall Dea продає газовий конденсат "Газпрому", а російський монополіст у свою чергу постачає паливо на авіабази, пілотів яких в Україні звинувачують у воєнних злочинах.

Орім того, зазначається, що керований Путіним "Газпром" є найважливішим виробником авіаційного палива в Росії, а також партнером німецької нафтогазової компанії Wintershall Dea.

Вказано, що німецька корпорація експлуатує газові родовища в Західному Сибіру спільно з "Газпромом" і виробляє велику кількість газового конденсату як побічний продукт.

За даними Wintershall Dea, конденсат передається "Газпрому" "безпосередньо зі свердловини". Wintershall Dea визнає, що не має впливу на подальшу переробку видобутого газового конденсату. Вона не може гарантувати, що він буде використовуватися тільки в цивільних цілях. Чи використовується газовий конденсат також для виробництва авіаційного палива, яке використовується в російських літаках, що бомбардують українські міста і вбивають мирних жителів? Wintershall Dea вважає такий зв'язок надуманим і відкидає його, - зазначають журналісти.

Розслідувачі дійшли висновку, що газовий конденсат принципово придатний для виробництва авіаційного палива. "

Ба більше, журналістам вдалося відстежити постачання авіаційного палива з Омського НПЗ "Газпрому" на щонайменше дев'ять російських військових аеродромів поблизу українського кордону. Зокрема, до Морозовська та Воронежа.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?