Низка українських артистів виступить у півфіналах Євробачення-2023
Категорія
Культура
Дата публікації

Низка українських артистів виступить у півфіналах Євробачення-2023

Низка українських артистів виступить у півфіналах Євробачення-2023
Джерело:  online.ua

У півфіналах музичного конкурсу Євробачення 2023 виступлять українські артисти. Відомо, що на сцену вийдуть артисти Юлія Саніна з The Hardkiss, Марія Яремчук, OTOY, Alyosha і Злата Дзюнька.

Джерело: Суспільне

Перший півфінал Євробачення-2023

Перший півфінал "Євробачення-2023" 9 травня відкриє ведуча шоу від України — фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна з фрагментом пісні "Маяк". Виступ символізує "обʼєднання музикою" двох країн, номер-відкриття має на меті підкреслити проведення 67-го Пісенного конкурсу "Євробачення" в Ліверпулі від імені України, країни-переможця минулорічного конкурсу.

Співачка Alyosha вдруге в своєму житті вийде на сцену пісенного конкурсу "Євробачення", однак цього разу не у якості учасниці, а як запрошена зірка.

Режисер та креативний директор Євробачення-2023 від України Герман Ненов повідомив, що Alyosha виступить із номером "Ласкаво просимо до нас додому", присвяченому вимушеним переселенцям.

Під час виступу артистка розповість свою історію, адже поки її чоловік Тарас Тополя захищає Україну в лавах ЗСУ, вона була змушена з дітьми покинути рідну країну.

Артистка буде залучена в номері, присвяченому вимушеним переселенцям. Це реальна історія співачки, адже поки її чоловік Тарас Тополя захищав Україну в лавах ЗСУ, вона була змушена покинути рідну країну з дітьми. Ми працюємо над цим номером ще з листопада. Я розробляв його в бомбосховищі під час ракетних обстрілів. Це велика творча колаборація нашої креативної команди конкурсу з мультимедійним продакшеном Freckled Sky і командою Tri Direction, — сказав Ненов.

Другий півфінал Євробачення-2023

У другому півфіналі "Євробачення-2023", який транслюватиметься у четвер, 11 травня, глядачам покажуть два виступи запрошених артистів в інтервал-актах конкурсу.

Перформанс "Музика єднає покоління" розповість про зв'язок між різними поколіннями українців та культовою музичною спадщиною нашої країни. Представниця України на "Євробаченні-2014" Марія Яремчук розпочне виступ з попурі найвідоміших українських музичних творів у сучасному аранжуванні.

Перформанс завершить приголомшливий спільний виступ Марії разом з репером OTOY та 14-річною представницею України на Дитячому Євробаченні-2022 в Єревані Златою Дзюнькою.

Увесь світ усвідомив силу та волю українського народу. Настав час усвідомити нашу культурну силу та масштаб, бо Україна має що показати. Ми вільні у наших прагненнях, ми сміливі у нашій творчості, — зазначив OTOY.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?