Нова група ВООЗ стане останнім шансом визначити походження коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Нова група ВООЗ стане останнім шансом визначити походження коронавірусу

Нова група ВООЗ стане останнім шансом визначити походження коронавірусу
Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила про створення Науково-консультативної групи з питань походження нових патогенів (SAGO), метою якої є визначення походження коронавірусу SARS-CoV-2 і підготовка до спалахів інших смертельних патогенів. У ВООЗ кажуть, що нова робоча група може стати останнім шансом з'ясувати походження Covid-19.

Джерело: BBC.

До групи увійшли 26 експертів. Зокрема, це Маріон Купманс, Теа Фішер, Хунг Нгуен і китайський експерт з ветеринарії Ян Юнгі, які брали участь в спільному розслідуванні в китайському Ухані.

Команда з’ясує, чи передався коронавірус від тварин до людей на ринках в Ухані чи просочився в результаті нещасного випадку в лабораторії. Китай рішуче заперечує другу теорію.

Нагадаємо, у лютому група ВООЗ, якій було доручено дослідити походження Covid-19, прилетіла до Китаю та дійшла висновку, що вірус, ймовірно, походить від кажанів, але що потрібно ще попрацювати над цією теорією.

Крім коронавірусу, SAGO також вивчить походження інших патогенів високого ризику.

В Уханю вивчать тисячі зразків з банку крові

Нагадаємо, в рамках дослідження походження коронавірусу SARS-CoV-2, який викликав світову пандемію, в Китаї планують вивчити тисячі зразків з банку крові міста Ухань.

Так, в лютому цього року група дослідників ВООЗ визначила близько 200 тисяч зразків крові, включаючи зібрані в останні місяці 2019 року, як можливе джерело важливої інформації, яка могла б допомогти визначити, коли і де вірус вперше потрапив в організм людини.

Нагадаємо, перші випадки COVID-19 зафіксували в китайському місті Ухань наприкінці 2019 року. Походження вірусу досі залишається предметом суперечок в наукових колах.

Читайте також:

  • В Уханю вивчать тисячі зразків крові.

  • Вчені знайшли нульового пацієнта пандемії коронавірусу.

  • МОЗ вказало на російський слід у темпах вакцинації в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?