В Уханю вивчать тисячі зразків крові
Категорія
Світ
Дата публікації

В Уханю вивчать тисячі зразків крові

В Уханю вивчать тисячі зразків крові
Джерело:  online.ua

В рамках дослідження походження коронавірусу SARS-CoV-2, який викликав світову пандемію, в Китаї планують вивчити тисячі зразків з банку крові міста Ухань.

Джерело: CNN з посиланням на органи охорони здоров'я Китаю.

Зазначається, що в лютому цього року група дослідників Всесвітньої організації охорони здоров'я визначила близько 200 тисяч зразків крові, включаючи зібрані в останні місяці 2019 року, як можливе джерело важливої інформації, яка могла б допомогти визначити, коли і де вірус вперше потрапив в організм людини.

Зразки з банку крові в Китаї зберігалися протягом 2 років на випадок, якщо вони знадобляться як докази в судових процесах, пов'язаних з донорством крові.

Як заявив представник Національної комісії охорони здоров'я КНР, зараз іде підготовка до дослідження, яке розпочнеться після закінчення 2-річного терміну.

Глава китайської групи, яка працює над розслідуванням ВООЗ, Лян Ваньнянь, вперше заявив в липні, що Китай перевірить зразки, і як тільки китайські експерти "отримають результати, вони передадуть їх як китайським, так і іноземним експертам".

В США не довіряють Китаю

 Морін Міллер, доцент епідеміології Колумбійського університету США, вважає, що зразки "абсолютно точно будуть містити життєво важливі дані". Вона закликала Китай дозволити іноземним експертам спостерігати за процесом дослідження.

За словами Міллер, ніхто не повірить результатам, які представить Китай, якщо не буде, "принаймні, кваліфікованих спостерігачів".

Тим часом професор медичного факультету Університету Вандербільта Вільям Шаффнер назвав дві можливі проблеми зі зразками крові – їхня цілісність (гарантія того, що вони не були створені недавно), а також те, наскільки репрезентативні донори крові для населення в цілому.

Науковець зазначив, що донорами зазвичай стають здорові люди, "тому вони представлятимуть безсимптомні випадки", а "безсимптомні випадки підживлюють пандемію".

Також він закликав доставити зразки в Женеву чи інше нейтральне місце, щоб експерти ВООЗ могли взяти участь у дослідженні.

Нагадаємо, перший офіційно підтверджений випадок Covid-19 зафіксували у Китаї 2 грудня 2019 року.

У ВООЗ виникли певні проблеми під час дослідження походження вірусу. Влада Китаю відмовлялася надавати експертам ВООЗ, які працювали в Ухані на початку 2021 року, первинну інформацію про ранні випадки зараження коронавірусом.

Читайте також:

  • Вчені знайшли нульового пацієнта пандемії коронавірусу.

  • МОЗ вказало на російський слід у темпах вакцинації в Україні.

  • Примусово щепити уві сні: президент Філіппін озвучив план боротьби з антивакцинаторами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?