Примусово щепити уві сні: президент Філіппін озвучив план боротьби з антивакцинаторами
Категорія
Світ
Дата публікації

Примусово щепити уві сні: президент Філіппін озвучив план боротьби з антивакцинаторами

Примусово щепити уві сні: президент Філіппін озвучив план боротьби з антивакцинаторами
Джерело:  online.ua

Державний лідер Філіппін Родріго Дутерте пригрозив противникам вакцинації у країні щепленням буквально уві сні - з такою заявою він виступив як з ефективною ідеєю для подолання пандемії коронавірусу COVID-19.

Джерело: CNN

За словами президента, місцеві жителі різних населених пунктів можуть у цьому допомогти владі - проінформувати про антивакцинаторів, яких вони знають.

“Проблема в тих, хто не хоче вакцинуватися. Пошукайте їх у своєму поселенні, підемо туди, поки вони сплять, і зробимо їм інʼєкції уві сні. Якщо вони не хочуть, підемо до них додому і зробимо їм інʼєкцію, коли настане ніч. Я зроблю це, я прокладу шлях”, - пригрозив Дутерте.

Він нагадав, що щеплення більшості населення країни - це єдиний шлях для подолання згодом коронавірусу.

“Якщо ми продовжимо поширювати вакцинацію наших людей, разом із нашою послідовною практикою носіння масок, миття рук і соціального дистанціювання, ми зможемо поступово відновити нашу економічну діяльність, тоді ми зможемо сподіватися на краще і по-справжньому щасливе Різдво”, - стверджує політик.

Коронавірус на Філіппінах

Дутерте від самого початку пандемії відзначається різноманітними складальними заявами про коронавірус, боротьбу з пандемією в цілому та вакцинацію. Наприклад, нещодавно він пригрозив в’язницею людям, які відмовлятимуться від вакцинації.

“Обирайте: або вакцинація, або я відправлю вас до в’язниці… Не зрозумійте мене неправильно, в цій країні криза. Мене просто дратує те, що філіппінці не дослухаються до уряду”, - заявив президент.

Навесні 2020 року на найвищому рівні на Філіппінах встановили жорсткі карантинні обмеження. При цьому силовики мали право на використання сили проти порушників карантину.

Вже у квітні того року стався перший смертельний інцидент, пов’язаний з порушенням карантину - філіппінські поліціянти застрелили чоловіка, що ігнорував правила та чинив опір держслужбовцям.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?