«Нова пошта» анонсувала запуск доставки дронами
Категорія
Технології
Дата публікації

«Нова пошта» анонсувала запуск доставки дронами

«Нова пошта» анонсувала запуск доставки дронами
Джерело:  online.ua

Після тестування, компанія планує організувати доставку безпілотниками наприкінці 2022 року.

Джерело: Mintrans

«Нова пошта» буде доставляти відправлення дронами

Компанія продовжить тестувати новий вид доставки, а наприкінці року запустить доставку між містами-мільйонниками.

Ми виконали дві успішні тестові доставки безпілотниками. Влітку ми відправили посилки з Києва у Харків, восени – з Києва до Львова. Відправлення до Харкова здійснювалося з аеродрому на аеродром. При доставці до Львова ми обрали для тестів інший апарат, який має змогу здійснювати вертикальний зліт та посадку, і доставка здійснювалась з двору нашого терміналу у Києві безпосередньо до терміналу у Львові, — розповіли у «Новій пошті».

Польоти здійснюють безпілотники різних компаній українського виробництва. Остаточний вибір техніки компанія планує зробити уже в цьому році.

Фото - facebook.com/nova.poshta.official

Тестування доставки дронами

У липні 2021 компанія вперше протестувала доставку безпілотником.

Тестова посилка піднялась на висоту 300 метрів з київського аеродрому «Чайка» і прибула на аеродром «Коротич» у Харкові.

Тестову відправку було здійснено на безпілотному літаку Discovery української компанії «Аеродрон».

Уперше в світі БПЛА (безпілотний літальний апарат) з відправленням пролетів відстань у 480 км. Окрім Нової пошти на подібне досі не зважилася жодна інша логістична компанія. У наших планах – скоротити час польоту до трьох годин та масштабувати доставку безпілотниками, зробивши її доступною для більшості клієнтів, - сказав тоді Олександр Бульба, СЕО Нової пошти.

У листопаді компанія вдруге протестувала подібну доставку, тепер вже з Києва до Львова.

Нагадаємо, на початку жовтня "Нова пошта" анонсувала запуск власної авіакомпанії Supernova Airlines. Вона матиме свої літаки, та увійде до структури компанії «Нова пошта Глобал».

Літати збираються з міжнародних аеропортів Бориспіль та Львів. Але це не будуть пасажирські рейси. Компанія займатиметься доставкою міжнародних вантажів.

Наразі триває підготовча робота до запуску авіакомпанії. Є команда, яка займається проходженням усіх необхідних процедур для отримання сертифіката експлуатанта в Державній авіаційній службі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?