Нова Зеландія назавжди заборонить молоді купувати сигарети
Категорія
Світ
Дата публікації

Нова Зеландія назавжди заборонить молоді купувати сигарети

Нова Зеландія назавжди заборонить молоді купувати сигарети
Джерело:  online.ua

Нова Зеландія вирішила заборонити продаж тютюну новим поколінням, щоб повністю відмовитись від куріння. За словами представників влади країни, кожен, хто народився після 2008 року, не зможе купити цигарки чи інші тютюнові вироби протягом усього життя, згідно з законом, який мають намір прийняти наступного року.

Джерело: ВВС Україна

Нова Зеландія заборонить молоді купувати сигарети - подробиці

Ми хочемо бути певні, що молоді люди ніколи не почнуть курити. Цей крок є частиною масштабної боротьби з курінням, оголошеної міністерством охорони здоров'я Нової Зеландії. Лікарі та інші експерти в галузі охорони здоров'я в країні привітали провідні реформи, які зменшать доступ до тютюну та обмежать рівень нікотину в сигаретах, -  наголосила заступниця МОЗ Країни Айша Верралл.

За словами професорки Джанет Гук з Університету Отаго, це допоможе людям кинути курити або перейти на менш шкідливі продукти, а також зменшить ймовірність того, що молоді люди стануть залежні від нікотину".
Ба більше, вказано, що влада країни має намір досягти національної цілі зі зниження рівня куріння до 5% до 2025 року, з кінцевою ціллю - повністю викорінити цю шкідливу звичку.

Що важливо розуміти, згідно з останніми даними, приблизно 13% дорослих у країні курять, а 10 років тому таких було 18%.
Окрім того, влада Нової Зеландії ввела серйозні заходи контролю над тютюном, включно з суттєвмим обмеження, де можна продавати сигарети, щоб вилучити їх із супермаркетів та кіосків.
За словами чиновників, кількість магазинів, які мають право продавати сигарети, різко скоротиться з нинішніх 8 тисяч до 500.

Останніми роками вейпінг, тобто куріння електронних сигарет, які виробляють пар, що також містить нікотин, став набагато популярнішим серед молодшого покоління, ніж звичайні цигарки. Проте чиновники застерігають, що вейпінг також небезпечний. У рідинах для електронних сигарет вчені виявили небезпечні речовини, що викликають рак, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?