Новітні технології. В Україні впроваджують інноваційну діагностику раку
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Новітні технології. В Україні впроваджують інноваційну діагностику раку

Новітні технології. В Україні впроваджують інноваційну діагностику раку
Джерело:  online.ua

Цифрові технології допомагають виявленню злоякісних утворень та постановці точного діагнозу вдвічі швидше. Це рятуватиме тисячі життів щороку та полегшить страждання пацієнтів в очікуванні діагнозу.

Джерело: 24 Канал

В Україні впроваджують інноваційну діагностику раку

Щороку близько в 140 000 українців діагностують онкологічне захворювання, а 63 000 з них (45%) втрачають своє життя. Ключовими факторами успішного лікування раку є вчасне виявлення злоякісних утворень на ранніх стадіях, правильна діагностика та постійний контроль захворювання.

Цифрова діагностика раку

Заради зниження смертності від онкологічних захворювань в Україні стартувала "Національна програма з впровадження цифрової технології діагностики раку". Основною метою цієї програми є впровадження сучасних методів діагностики онкологічних захворювань, які вже довгий час використовуються у медицині країн Європи, Ізраїлю, Великобританії та США.

Програма передбачає використання унікальної для України медичної технології цифрового сканування, зберігання та обробки гістологічних препаратів, а також створення інфраструктури, цифрових сховищ і національної бібліотеки зображень, що сприятиме підвищенню кваліфікації лікарів-патологів. Крім того, планується встановлення понад 100 цифрових сканерів у медичних закладах та лабораторіях по всій країні.

Крім швидкої постановки точних діагнозів, технологія цифрової патології буде відпрацьована та впроваджена в медицину України як рутинний процес, а також внесена до переліку діагностичних процедур на рівні регуляторів країни.

Програма була ініційована та впроваджується командою медиків на чолі з Тиграном Амаляном – українським лікарем, медичним експертом та меценатом, на рахунку якого впровадження в Україні десятків новітніх технологій, включаючи технології для безкровних ЛОР операцій, протезування аортального клапана без розрізу грудної клітини та зупинки серця, а також нейронавігаційних систем для операцій на головному мозку.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?