Новий король Британії Чарльз взяв ім’я Карла ІІІ
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий король Британії Чарльз взяв ім’я Карла ІІІ

Новий король Британії Чарльз взяв ім’я Карла ІІІ
Джерело:  online.ua

Новий король Великої Британії Чарльз узяв собі ім’я Карла ІІІ (Charles III). Про це повідомила прем’єрміністерка Великої Британії Ліз Трасс під час звернення до нації у зв’язку зі смертю королеви Єлизавети ІІ.

Джерело: Sky News

Чарльз став новим королем Великої Британії

Королева Єлизавета залишила по собі величний спадок. Сьогодні, як і вже протягом понад тисячі років до того, корона переходить нашому новому монарху, новому главі держави – Його Величності королю Карлу ІІІ, – наголосила Ліз Трасс.

Що важливо розуміти, за традицією тронні імена британських королів пишуться в біблійній традиції. Так, королі з іменем Джеймс (James) мають тронне ім'я Яків, а Чарльз (Charles), відповідно, стає Карлом.

Під час звернення до народу прем'єрка Ліз Трасс назвала смерть Єлизавети II "величезним шоком для нації та світу" й назвала королеву "каменем, на якому була побудована сучасна Британія", і "самим духом Великої Британії".

Боже, бережи короля, – додала британська прем’єрка, відсилаючись до назви гімну Сполученого Королівства, який за правління Єлизавети ІІ називався "Боже, бережи королеву".

Що важливо знати про короля Карла ІІІ

Карл ІІІ став найстарішим монархом в історії Британії, що коли-небудь сходив на престол. Його дружина – 74-річна Камілла – отримає титул королеви-консорта. Це означає, що дружина короля має рівний із ним соціальний статус і має жіночий еквівалент його монархічного титулу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?