Новий уряд Естонії очолить проукраїнська прем'єрка Кая Каллас — ERR
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий уряд Естонії очолить проукраїнська прем'єрка Кая Каллас — ERR

Новий уряд Естонії очолить проукраїнська прем'єрка Кая Каллас — ERR
Джерело:  online.ua

Президент Естонії затвердив новий склад уряду. Кая Каллас стала його очільницею. Прем’єрка відрізняється своєю непохитною підтримкою України у війні проти Росії.

Джерело: ERR

Уряд Естонії очолила проукраїнська Кая Каллас

12 квітня парламент Естонії проголосував за надання повноважень сформувати уряд Каї Каллас.

За надання їй повноважень Каллас проголосували 59 членів парламету, проти – 38.

Сьогодні, 17 квітня, президент Алар Каріс висунув Каллас кандидатом на пост прем'єр-міністра.

Тепер вона має поїхати до Президента з оновленим списком міністрів.

Це буде вже третій уряд, сформований Каєю Каллас.Перший уряд прем’єрки пропрацював з 26 січня 2021 року по 18 липня 2022 року, а другий – з 18 липня 2022 року.

Підтримка Каєю Каллас України

Ще з початку повномасштабного вторгнення Кая Каллас активно підтримує Україну у протистоянні з Росією та на шляху до ЄС та НАТО.

Ще минулого року прем’єрка Естонії закликала європейських лідерів перестати телефонувати Путіну, сказавши, що у цьому немає сенсу, якщо країни дійсно хочуть, щоб він зрозумів, що він ізольований.

Кая Каллас неодноразово зазначала, що позиція її країни з приводу європейської безпеки висловлена давно і вона чітка — увага міжнародної спільноти повинна бути сконцентрована на тому, як допомогти Україні перемогти і гарантувати її безпеку у довгостроковій перспективі.

Також прем’єр-міністерка Естонії сказала, що Путін сподівається, що крани Заходу першими підуть на поступки та наголосила, що поки територія України не буде деокупована, Росія повинна бути ізольованою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?